Nieuwe krachten bij Jong N-VA in Moorslede

Het bestuur van Jong N-VA Moorslede met staand: Ellen Deltomme, Aaron Pattyn, Arne Vantorre, Ine Lievens, Gertjan Hovaere en Alexander Claeys; zittend: Laurens Sinnesael en Amber Vandenbussche. © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

Vier jongeren sloten zich aan bij de Moorsleedse afdeling van Jong N-VA. De jongerenpartij stelde ook haar ‘Super Welp’ voor.

Jong N-VA Moorslede zag het levenslicht in 2016. Toenmalig gemeenteraadslid Nicolas Verlinde en huidig gemeenteraadslid Gert-Jan Hovaere zetten toen mee hun schouders onder de jongerenpartij. Al snel groeide Jong N-VA Moorslede uit tot een vijfkoppige groep die verschillende activiteiten organiseerde. Zo was er onder ander een hypnoseshow met Patrick Pickart. Uiteindelijk stonden zes jongeren in 2018 op de lijst van N-VA Moorslede voor de gemeenteraadsverkiezingen. Gert-jan Hovaere zetelt momenteel in de gemeenteraad, Ine Lievens in het bijzonder comité. In september volgde Aäron Pattyn Nicolas Verlinde, die de gemeente verliet, op in de gemeenteraad.

“Ook de toekomst ziet er veelbelovend uit”, aldus Gert-Jan Hovaere. “We kunnen namelijk rekenen op vier nieuwe jonge krachten. Amber Vandenbussche uit Slypskapelle, Laurens Sinnesael, Arne Vantorre en Gilles Vanbeylen sloten zich aan bij de jongerenpartij.” In het najaar volgen er nieuwe bestuursverkiezingen en geeft Gert-Jan Hovaere de hamer van jongerenvoorzitter door. “Met de start van het nieuwe schooljaar hebben we ook onze ‘Super Welp’ in het leven geroepen. Die anonieme superheld komt op voor de jongeren en hun politieke standpunten.” N-VA hield nabij de fietsenstalling in het centrum van Moorslede een actie om de fietsdiefstallen er aan te kaarten. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier