Nieuwe directeurs van de stad Tielt leggen de eed af

Algemeen directeur Hendrik Vandenbruwane legt de eed af bij gemeenteraadsvoorzitter Els De Rammelaere. © Wouter Meeus
Jos Remaut

Ze deden dit tijdens de gemeenteraadszitting, die niet bepaald in een ontspannen sfeer verliep ook al waren ze buiten hetvstadhuis al aan het warmdraaien voor de Europafeesten.

De algemeen directeur van Tielt is Hendrik Vandenbruwane, die tot gisteren de titel van stadssecretaris droeg. Hij komt aan het hoofd te staan van de tegen volgend jaar eengemaakte stads- en OCMW-administratie. Hij was voor deze functie de enige kandidaat. Hij legde de eed meteen af in handen van voorzitter Els De Rammelaere, aan het begin van de zitting. Met een briefje voor zich met de tekst erop, voor alle zekerheid : “Ik zweer de verplichtingen van mij ambt trouw na te komen.” Wat werd bezegeld met een applausje.

Financieel directeur van de stad Tielt wordt Maarten Compernolle. Net als bij de algemeen directeur, gebeurde ook zijn benoeming van rechtswege, en moest de gemeenteraad dus alleen maar akte nemen.

De gemeenteraad diende wel zelf de beide adjunct-directeurs te benoemen, en dat gebeurde in de geheime zitting. Isabelle Ollevier, tot nu toe secretaris van het OCMW, wordt adjunct-algemeen directeur, en Virginie Lakiere, tot vandaag financieel beheerder van het OCMW, wordt adjunct-financieel directeur.

Na afloop van de geheime stemming hierover gingen de deuren weer open, en konden de adjuncten, samen met financieel directeur Maarten Compernolle, de eed afleggen.

Tijdens de geheime zitting werden ook de salarisschalen van de adjunct-directeurs goedgekeurd. Zij krijgen 85 % van het loon van de directeurs, die op hun beurt van rechtswege 30 % meer krijgen op hun loon in hun vorige functie.

De vakbonden waren hier zwaar op tegen, omdat de rest van het personeel geen enkele loonsverhoging krijgt. Een aanvullend voorstel van de vakbonden om het voltallige stadspersoneel 1 euro extra maaltijdcheque per dag te geven, werd door de stad niet aanvaard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier