Nieuwe Brugse Beurshal duurder dan verwacht?

© gf
Stefan Vankerkhoven

Wordt nu al het budget van 40 miljoen euro voor de bouw van de nieuwe Beurs- en Congreshal overschreden? De Brugse gemeenteraad keurde dinsdagavond al een extra veiligheidsfactuur van 337.052 euro goed.

Vorige week werd de eerste steen gelegd van de nieuwe Beurs- en Congreshal in Brugge. Dinsdagavond werd al een ‘verrekening’ voorgelegd aan de gemeenteraad. Volgens oppositieraadslid Geert Van Teighem (N-VA) zal het stadsbestuur nooit zijn belofte kunnen nakomen dat de nieuwe hal maximaal 40 miljoen euro zal kosten. Bovendien vindt Brugge volgens raadslid Marleen Ryelandt (Groen) geen uitbater voor deze nieuwe zaal.

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) reageert: “Er is vooralsnog geen sprake van extra kosten. We hebben er enkel voor gekozen om niet met een conciërge te werken en de nieuwe Beurs- en Congreshal aan te sluiten op het bewakingssysteem van onze stedelijke musea, waarvoor een nieuwe overeenkomst met het bedrijf Siemens nodig is.”

“Wat de uitbating betreft, is het inderdaad zo dat er zich nog geen kandidaten gemeld hebben. Een denkpiste is om die taak toe te vertrouwen aan de vzw Meeting in Brugge en niet aan een stadsdienst. Een vzw kan sneller handelen en samenwerken met private partners.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier