Nieuw zwembad zorgt voor vonken in de gemeenteraad

Zowel Roel Deseyn (CD&V), Matti Vandemaele (Groen) als Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) stelden zich maandagavond vragen bij het nieuwe Kortrijkse zwembad. Dat leidde tot een verhitte discussie.

© foto EDB

Roel Deseyn wilde weten hoe het zat met de kostprijs van het schoolzwemmen. Enkele bezorgde ouders stuurden een paar weken geleden immers een brief naar de gemeenteraad omdat de tarieven verhogen. Volgens Roel Deseyn zelfs bijna verdrievoudigen. Nochtans beloofde het bestuur al een tegemoetkoming van 50.000 euro en engageerden ze zich om het transport naar het zwembad te helpen organiseren. Het gemeenteraadslid koelde daar zijn pap niet mee. Hij wil weten wat er precies met de scholen is afgesproken.

Schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) benadrukte dat hij het debat erg belangrijk vindt en geeft toe dat het eerder gevoerd had moeten worden. “Toch stak ik de afgelopen maanden erg veel energie in dat dossier”, vertelt hij. “Op 25 februari was er een bijeenkomst met vertegenwoordigers van alle scholen. Ik heb samen met hen een oplossing gevonden. We komen jaarlijks tot 50.000 euro tussen voor de toegangsprijzen voor alle Kortrijkse lagere scholen. We maken dat budget jaarlijks vrij.” Hij beschuldigde Roel Deseyn er wel van dat zijn cijfers en onderzoek naar de prijzen niet klopten. “Volgens mij bent u een groot deel van uw geloofwaardigheid kwijt”, besloot de schepen. Dat kon Deseyn natuurlijk niet over zijn kant laten gaan, een vurig betoog volgde.

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) wilde dan weer weten of zwembadbeheerder Lago ook in de kosten voor het schoolzwemmen wil tussen komen. “Lago heeft zijn deel gedaan in het UIT-pas systeem. (Een kortingstarief voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming)”, verzekerde de schepen. Groen vroeg zich af of er nog verder overleg komt met de scholen, dat bleek het geval te zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.