Nieuw zwembad op site Schiervelde in Roeselare

Peter Soete

De stad Roeselare wil tegen de zomer van 2018 een hypermodern nieuw zwembad in gebruik nemen op de site Schiervelde. Het zal worden gebouwd door de NV Sportoase, die het complex ook 30 jaar lang zal uitbaten. Een buitenzwembad komt er uiteindelijk niet.

Het nieuwe en multifunctionele zwembad op Schiervelde zal uit drie belangrijke delen bestaan. Er komt een sportbad van 25 x 21 meter met acht competitiebanen, die uitgebreid kunnen worden worden tot tien oefenbanen. In dat sportbad komt een springplank van 1 meter boven het wateroppervlak en een duiktoren van 3 meter boven het wateroppervlak. Er kunnen ook duikoefeningen uitgevoerd worden tot op een diepte van 3,5 meter. In het sportbad worden er permanent twee baantjes ter beschikking gesteld van de baantjeszwemmers.

Het instructiebad van 8 x 12,5 meter zal ideaal zijn voor zwem- en groepslessen, terwijl het recreatieve gedeelte bestaat uit een bad met golfslaginstallatie, een wilde kreek van 60 meter met stroomversnellingen, een peuter- en kleuterzone met speelelementen, een familieglijbaan en een Duo Racer. Deze duo-glijbaan van 100 meter lang met tijdopname is meteen een primeur voor de Benelux. In het recreatieve gedeelte is ook een wellnesszone met nekdouches, massagestralen, zoutblokkensauna en stoombad.

Uitenlijk toch geen openluchtbad, men wil Izegem te vriend houden

In het complex komt ook een fitnesscentrum, een horecagedeelte en een buitenspeeltuin. Opmerkelijk is wel dat er geen buitenzwembad komt. Dit werd na overleg met o.a. Izegem zo afgesproken in het kader van goed nabuurschap.

Nog even wachten op de naam

Sportoase zal het nieuwe zwembadcomplex bouwen en 30 jaar uitbaten. De stad betaalt jaarlijks 1.440.000 euro wat 240.000 euro minder is dan in de oorspronkelijke gunningsleidraad. Op de officiële naam van het nieuwe zwemcomplex is het nog even wachten, voorlopig krijgt het de werktitel Sportoase Schiervelde. De werken starten begin 2017 en het zwembad moet de deuren openen in juni 2018.

De stad Roeselare verspreidde ondertussen al volgend promotiefilmpje via de sociale media.

https://www.youtube.com/watch?v=zrBMuNmCyfE

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 16 september 2016.

Nieuw zwembad op site Schiervelde in Roeselare
Nieuw zwembad op site Schiervelde in Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.