Nieuw wegdek voor Nieuw-Zeelandstraat in Mesen

Redactie KW

De gemeenteraad van Mesen werd afgehandeld in een recordtempo. Na 13 minuten waren alle punten behandeld en goedgekeurd.

Zo worden de lichtarmaturen vervangen. Dit zal gefaseerd gebeuren. “We hebben 196 armaturen en daarvoor hebben we 10 jaar de tijd om deze te voorzien van led-lampen. We zullen zo spoedig mogelijk beginnen met de werken en wees gerust: we zullen geen 10 jaar nodig hebben. Deze tijdsduur is wellicht nodig voor de steden. Wij zijn ook een stad, maar een kleine stad”, zegt burgemeester Sandy Evrard.

Voor het eerst dit jaar stond er een budgetwijziging op de agenda. “Dit is voor een stad als Mesen uitzonderlijk. Maar die wijziging was nodig om werken uit te voeren in de Nieuw-Zeelandstraat”, zegt de Mesense burgemeester. “Vanaf het voetbalveld en dit over 200 meter wordt het wegdek hersteld.” De werken aan de Nieuw-Zeelandstraat starten in de week van 11 november. Er zal gedurende de werken gevraagd worden aan bestuurders van landbouwvoertuigen en vrachtwagens om de gewestweg te nemen en niet de betonweg.

Ook in de Nieuw-Zeelandstraat, maar dan helemaal beneden, zal gekeken worden om de elektriciteitspaal te verplaatsen. “Er is door die paal en de haakse bocht geen mogelijkheid voor bijvoorbeeld melkleveranciers om daar de bocht te nemen om zo in de richting van Nieuwkerke de straat uit te rijden. Dit zou anders wel het zwaar verkeer door de dorpskern kunnen vermijden”, aldus oppositieraadslid Kristof Veramme (MDM).

(MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier