Nieuw recyclagepark in Poelkapelle gaat net geen 400.000 euro kosten

Het nieuwe recyclagepark komt op dit terrein langs de Houthulstseweg in Poelkapelle. © PCO
Redactie KW

De gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle heeft maandagavond de bouw van een nieuw recyclagepark langs de Houthulstseweg goedgekeurd.

De kostprijs van het recyclagepark langs de Houthulstseweg in Poelkapelle wordt geraamd op 397.000 euro. Dat is een lager bedrag dan eerder begroot omdat voor het huidige park, langs de Industrieweg in Langemark, een koper is gevonden die daarvoor 489.000 euro wil neertellen.

Oppositieraadslid Robert Barthier (N-VA) verzette zich fel. “Dit is veranderen om te veranderen. De mensen van Bikschote zullen jaarlijks 23 euro meer vervoerkosten moeten betalen en het sluikstorten zal toenemen,” vreesde hij.

“Om aan dat bedrag te komen, moet je per jaar 350 keer het recyclagepark bezoeken”, antwoordde schepen van milieu Frank Gheeraert (Open VLD). “Voor het groenafval moet niet betaald worden, het brandbaar grof vuil blijft betalend en de rest is tot duizend kilo gratis. Een analyse, die pro’s en contra’s tegen elkaar afweegt, toont aan dat de nieuwe uitbating ruimer en efficiënter zal kunnen gebeuren en we in regel zijn met de milieuwetgeving.”

(PCO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.