Nieuw raadslid Jari Denorme (N-VA) in Wervik wil zich focussen op jeugd en sport

© (foto MV)
Redactie KW

Tijdens de digitale gemeenteraad dinsdagavond legde Jari Denorme (N-VA) de eed af als gemeenteraadslid. Hij vervangt Angelo Demuynck uit Geluwe. Jari Denorme (25) nam in oktober 2018 voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij kreeg toen de derde plaats. Ook zijn moeder Nathalie Seys stond op de lijst van N-VA.

Jari Denorme is in de Tabaksstad alvast geen onbekende. Hij is de gewezen preses van studentenclub Moeder Werviksche. Jari was ook enkele maanden voorzitter van de plaatselijke afdeling van de N-VA. Hij is een talentvolle tennisspeler en lid van tennisclub Olympos Wervik. Jari studeerde aan de Hogeschool Vives Kortrijk en werkt voor het verzekeringskantoor Lietaer in Rekkem. Hij is ook nog besteller in bistro Kapittel.

“We kennen hem als een sociaal geëngageerd figuur en bezige bij”, aldus partijvoorzitter Virginie Mahieu. “Jari is heel enthousiast om als gemeenteraadslid te beginnen en zal met volle overtuiging de belangen van onze Wervikse burgers verdedigen. Ik ben er zeker van dat Jari zijn taak vol overgave zal uitvoeren.”

Leuke verrassing

“Dat ik de kans krijg om in de gemeenteraad te mogen zetelen, was een verrassing”, reageert Jari Denorme. “Bovendien een erg aangename verrassing. Toen ik destijds de derde plaats op de lijst kreeg, was dat ook een verrassing. Alleen het persoonlijk resultaat viel tegen. In de toekomst wil ik me focussen op de jeugd en sport. Dit leunt aan bij mijn interesses.”

“De komende maanden als kersvers gemeenteraadslid wordt het vooral afwachten. Het wordt spelen met de ogen. De eedaflegging tijdens een digitale gemeenteraad was een speciale ervaring. Het zal een aangename herinnering blijven. Ik ben alvast enthousiast en echt benieuwd. Met fractieleider Belinda Beauprez en Sanne Vantomme kan ik rekenen op de steun van twee partijgenoten met een jarenlange ervaring.”

Jari Denorme wil ook zijn vriendin bedanken. Ze verhuisde omwille van de liefde naar Wervik. “We wonen nu samen en ze steunt me in mijn politiek engagement”, zegt Jari. “Dat maakt het tof. Het is nu het goede moment om er weer in te vliegen.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier