Tommelein over ambities Francesco: “Verkiezingen zijn in 2024”

Bart Tommelein (links) en Francesco Vanderjeugd op een archiefbeeld: de een trok de Vlaamse Open VLD-lijst in 2019, de ander wil dat in 2024.© Davy Coghe
Bart Tommelein (links) en Francesco Vanderjeugd op een archiefbeeld: de een trok de Vlaamse Open VLD-lijst in 2019, de ander wil dat in 2024.© Davy Coghe
Hannes Hosten

“De lijstvorming en verkiezingen zijn in 2024.” Bart Tommelein wil niet reageren op de kandidatuur van Francesco Vanderjeugd om in 2024 de West-Vlaamse Open VLD-lijst voor het Vlaams Parlement te trekken.

Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd stelt zich vandaag in onze krant kandidaat om in 2024 de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement te trekken. Dat doet hij erg vroeg, maar wel heel duidelijk: “Mijn ambitie is duidelijk: ik wil de lijst trekken voor het Vlaams parlement. Ik wil onze leden ervan overtuigen dat ik die plek waard ben. Ik heb daar drie jaar de tijd voor. Ik zal daar álles aan doen”, luidt het.

In 2019 verloor Francesco Vanderjeugd zijn zitje in het Vlaams Parlement. Hij had toen zijn derde plaats op de lijst en zekere zetel afgestaan aan Mercedes Van Volcem. Als hij in 2024 de eerste plaats op de lijst ambieert, is dat wel ten koste van Oostends burgemeester en voormalig minister Bart Tommelein, de lijsttrekker van 2019. “Bart is een vriend”, aldus Francesco in het interview, maar hij zegt ook niet te weten wat Tommelein in 2024 van plan is. En die laat zelf ook niet in zijn kaarten kijken: “De lijstvorming en verkiezingen zijn in 2024”, klinkt het kort vanuit Oostende.

Het interview met Francesco Vanderjeugd lees je hier .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.