Kustburgemeester Jean-Marie Dedecker furieus: “We gaan volgende week de terrassen buiten zetten”

Jean-Marie Dedecker is niet te spreken over de beslissingen van het Overlegcomité.© BELGA
Jean-Marie Dedecker is niet te spreken over de beslissingen van het Overlegcomité.© BELGA
Redactie KW

Het Overlegcomité besliste afgelopen vrijdag dat de horeca misschien pas in mei mag heropstarten. “Onbegrijpelijk. Het is de zoveelste vakantie aan de kust die wij zouden missen, en het toerisme is de enige economische sector die wij hebben”, aldus Jean-Marie Dedecker (LDD), burgemeester van Middelkerke.

Dat zei hij zondagochtend tijdens ‘De Zevende dag’ op Eén. “Vandaag komt iedereen naar de kust, de mensen zitten op de trein als sardientjes in een blik. Maar op een strandstoel van een terras plaats nemen, dat mag niet.”

Dedecker wees er nog op dat vorige zomer amper 3,8 % van de besmettingen terug te tracen waren naar de horeca. “De horeca wordt als zondebok gebruikt omdat de regering niet bekwaam is om vaccinaties op een goede manier te organiseren. Dat maakt me enorm kwaad. Ik heb al samengezeten met andere kustburgemeesters en we hebben besloten om volgende week de terrassen en strandbars te laten zetten”, aldus Dedecker.

“Jan Jambon en premier Alexander De Croo mogen dan eens komen kijken op een zondag hoeveel volk er hier is, dat de mensen 100 meter in file staan aan te schuiven voor een ijsje, dat ze wel op een bank mogen gaan zitten die niet ontsmet is, maar niet op een terras. En ofwel gaan we samen met een delegatie kustburgemeesters naar Brussel, ofwel komen de beleidsmensen naar hier om te zien hoe het er hier aan toe gaat.”

(Nina Tack)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.