Crevits wil digitale kloof voor 100.000 Vlamingen dichten

© Belga
© Belga
Redactie KW

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits wil de komende jaren 100.000 kwetsbare Vlamingen digitaal opleiden. Ze wil daarvoor 100 digibanken oprichten, plaatsen waar mensen niet alleen terechtkunnen voor herstelde pc’s of laptops, maar ook voor het versterken van digitale vaardigheden. Dat zegt minister Crevits in haar boodschap voor Rerum Novarum.

De coronacrisis heeft niet alleen gezorgd voor een digitale versnelling met onder andere meer telewerk en thuisonderwijs maar de crisis heeft ook de digitale kloof in de verf gezet. Een deel van de bevolking heeft namelijk geen computer of smartphone of beschikt niet over de nodige digitale vaardigheden. Zo kunnen 4 op de 10 Belgen onvoldoende met een computer werken. Bij de meest kwetsbare mensen loopt dat op tot 7 op de 10.

Om die digitale kloof te dichten en meer mensen op een laagdrempelige manier op de weg van de digitalisering te zetten, wil minister van Werk Hilde Crevits 100 digibanken oprichten. In die digibanken kunnen mensen die het nodig hebben niet alleen terecht voor een betaalbare laptop, tablet of pc, maar ook om hun digitale vaardigheden te versterken via opleidingen. Minister Crevits wil daarbij de kringwinkels inschakelen. Bedoeling is om de komende jaren op die manier 100.000 mensen digitaal op te leiden.

“Ons fantastische middenveld maakt deze realisatie mee mogelijk en helpt zo mee aan een betere wereld, voor iedereen. En is dat niet wat Rerum Novarum al 130 jaar beoogt? Solidariteit en rechtvaardigheid voor iedereen?”, aldus Crevits.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier