De 50-jarige Nathalie Muylle komt uit Roeselare, waar ze al negen jaar schepen is. Na haar studies politieke wetenschappen werd ze winkeldirecteur bij GB, later Carrefour. In 2001 werd ze adviseur bij KBC verzekeringen. Het was via haar man Maarten Stuer, die toen CVP-jongerenvoorzitter was in Beveren-Waas, dat ze in de actieve politiek terechtkwam. In 2004 werd kwam ze binnen in de Kamer, als opvolger van Yves Leterme, die Vlaams minister-president werd. Ze behoort tot de landbouwgroep binnen CD&V.

Ondertussen zetelt ze dus al 15 jaar in de Kamer, waar ze onder meer haar hand had in de totstandkoming van de wet op het algemeen rookverbod in de horeca, de zogenaamde wet Muylle-Vandenbergh. Volksgezondheid en leefmilieu zijn de thema's waarin ze zich specialiseerde. Met de huidige minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) botste Nathalie Muylle enkele jaren geleden over het alcoholplan. Minister De Block wou niet weten van beperkingen in de verkoop van alcohol in nachtwinkels en tankstations, Muylle vond dit onverantwoord. Heel recent kwam ze in de Kamer ook nog tussen naar aanleiding van de problematiek van het onbetaalbare geneesmiddel voor de zieke Pia.

Sinds 2007 is Nathalie Muylle gemeenteraadslid en sinds 2010 ook schepen, nu is ze dat voor omgevingsvergunningen, stadsontwikkeling, patrimonium en onderwijs. Ze is moeder van twee kinderen : Sara en Jasper.

Bij de federale verkiezingen van mei jl. behaalde Nathalie Muylle 23.067 stemmen op de tweede plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst van CD&V, na lijsttrekker Hendrik Bogaert, die eerder al staatssecretaris was in de regering Di Rupo. Opmerkelijk dan ook dat zij en niet Hendrik Bogaert deze ministerpost krijgt.

En meteen heeft West-Vlaanderen zowaar twee ministers van Werk, want deze morgen werd al bekend gemaakt dat Hilde Crevits Vlaams minister van Werk wordt. De beide dames kennen elkaar al lang en zullen ongetwijfeld uitstekend met elkaar kunnen samenwerken...

Felicitaties alom

"Wij feliciteren Nathalie van harte en wensen haar alle succes toe", zegt burgemeester Kris Declercq van Roeselare. "Nathalie is een echte teamspeler : ze toonde ons, als stevige dossierkenner en betrokken politica, het belang voor van sterk teamwerk. Ik ben gelukkig dat we met Nathalie opnieuw een Roeselaars minister hebben, wiens Roeselaarse handen uit de mouwen-benadering ook de federale regering zonder twijfel ten goede zal komen."

Ook CD&V Roeselare is natuurlijk bijzonder trots. "We wensen haar alle succes toe !", zegt Roeselaars CD&V-voorzitter Sander Braeye.

"Aangename verrassing"

"Het nieuws kwam als een verrassing", vertelde Nathalie Muylle op Radio 1. "Wouter en Hilde belden mij gisterenavond na het congres, de laatste uren waren dus nogal een wervelwind. Ik had het zeker niet verwacht, maar ben uiteraard heel tevreden met het vertrouwen dat de partij in mij stelt. Na 15 jaar in het parlement vind ik dat ik zo'n kans dan ook moet grijpen. De bevoegdheden zijn vrij nieuw, al was ik ook wel actief in de commissie bedrijfsleven. De komende weken zal ik hoe dan ook heel wat studeren. Hoelang ik minister blijf, staat inderdaad niet vast. Dat zal er mij niet van weerhouden om er vol voor te gaan. De komende weken of maanden ga ik heel hard werken, we zullen dan wel zien voor hoelang."

Ter gelegenheid van haar 50ste verjaardag had Krant van West-Vlaanderen een uitvoerige babbel met Nathalie Muylle. Je leest hem hier.

De 50-jarige Nathalie Muylle komt uit Roeselare, waar ze al negen jaar schepen is. Na haar studies politieke wetenschappen werd ze winkeldirecteur bij GB, later Carrefour. In 2001 werd ze adviseur bij KBC verzekeringen. Het was via haar man Maarten Stuer, die toen CVP-jongerenvoorzitter was in Beveren-Waas, dat ze in de actieve politiek terechtkwam. In 2004 werd kwam ze binnen in de Kamer, als opvolger van Yves Leterme, die Vlaams minister-president werd. Ze behoort tot de landbouwgroep binnen CD&V.Ondertussen zetelt ze dus al 15 jaar in de Kamer, waar ze onder meer haar hand had in de totstandkoming van de wet op het algemeen rookverbod in de horeca, de zogenaamde wet Muylle-Vandenbergh. Volksgezondheid en leefmilieu zijn de thema's waarin ze zich specialiseerde. Met de huidige minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) botste Nathalie Muylle enkele jaren geleden over het alcoholplan. Minister De Block wou niet weten van beperkingen in de verkoop van alcohol in nachtwinkels en tankstations, Muylle vond dit onverantwoord. Heel recent kwam ze in de Kamer ook nog tussen naar aanleiding van de problematiek van het onbetaalbare geneesmiddel voor de zieke Pia.Sinds 2007 is Nathalie Muylle gemeenteraadslid en sinds 2010 ook schepen, nu is ze dat voor omgevingsvergunningen, stadsontwikkeling, patrimonium en onderwijs. Ze is moeder van twee kinderen : Sara en Jasper.Bij de federale verkiezingen van mei jl. behaalde Nathalie Muylle 23.067 stemmen op de tweede plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst van CD&V, na lijsttrekker Hendrik Bogaert, die eerder al staatssecretaris was in de regering Di Rupo. Opmerkelijk dan ook dat zij en niet Hendrik Bogaert deze ministerpost krijgt. En meteen heeft West-Vlaanderen zowaar twee ministers van Werk, want deze morgen werd al bekend gemaakt dat Hilde Crevits Vlaams minister van Werk wordt. De beide dames kennen elkaar al lang en zullen ongetwijfeld uitstekend met elkaar kunnen samenwerken..."Wij feliciteren Nathalie van harte en wensen haar alle succes toe", zegt burgemeester Kris Declercq van Roeselare. "Nathalie is een echte teamspeler : ze toonde ons, als stevige dossierkenner en betrokken politica, het belang voor van sterk teamwerk. Ik ben gelukkig dat we met Nathalie opnieuw een Roeselaars minister hebben, wiens Roeselaarse handen uit de mouwen-benadering ook de federale regering zonder twijfel ten goede zal komen."Ook CD&V Roeselare is natuurlijk bijzonder trots. "We wensen haar alle succes toe !", zegt Roeselaars CD&V-voorzitter Sander Braeye.