Nathalie Muylle: “In normale omstandigheden keer ik terug als schepen in Roeselare”

Op de Roeselaarse gemeenteraad stonden enkele agendapunten met betrekking tot de schepenwissel tussen Nathalie Muylle en Tom Vandenkendelaere van een jaar geleden. Nathalie Muylle was een tijdlang minister en kan terugkeren. “In normale omstandigheden zal ik dat doen”, aldus de politica die nog wat tijd vroeg en kreeg om de uppercut te verwerken die ze kreeg nadat voor haar geen plaats bleek in de Vivaldi-regering.

Nathalie Muylle keert normaal terug als schepen in Roeselare. © Stefaan Beel

Op 2 oktober 2019 legde Nathalie Muylle de eed af als federaal minister van Werk, Economie en Consumenten. Maar tot verbazing van velen was er voor haar geen plaats in de nieuwe regering, terwijl vriend en vijand het er over eens waren dat ze in moeilijke omstandigheden puik werk had geleverd. Ook de manier waarop ze het moest vernemen, tart toch de verbeelding van het politieke fatsoen.

Eerst ontslag, dan weer aan de slag?

Op de gemeenteraad van maandag 19 oktober handelden de punten 5 tot en met 8 over de afwikkeling van die schepenwissel. Omdat een functie als minister en schepen niet combineerbaar is kon Nathalie Muylle de ‘verhindering’ inroepen om haar mandaat tijdelijk af te staan. Tom Vandenkendelaere had vervolgens op 21 oktober 2019 de eed afgelegd als schepen in Roeselare. Nu is Nathalie Muylle niet langer ‘verhinderd’, maar nam ze wel ontslag als schepen. Daardoor kan Tom Vandenkendelaere schepen blijven tot eind dit kalenderjaar.

Nog even bekomen

Tom Vandenkendelaere stapt per 1 januari 2021 in principe uit de actieve Roeselaarse politiek en gaat aan de slag als ceo bij Belgapom, de Belgische beroepsvereniging voor aardappelhandel en -verwerking.

Nathalie Muylle neemt momenteel nog wat tijd om te bekomen van hectische maanden en de klap die ze te verwerken kreeg. “Het is nog twee maanden en daarin kan veel gebeuren, maar in normale omstandigheden keer ik terug als schepen”, klonk het aan de telefoon.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.