Peter Mertens heeft een zetel te pakken in de Kamer en dat was onze voornaamste doelstelling. Maar we zijn ook tevreden dat Lise Vandecasteele en Jos D'Haese een zetel vasthebben in het Vlaams Parlement." Zelf stond ze op de eerste plaats in West-Vlaanderen voor het Vlaamse Parlement, maar is ze met de resultaten tot nu toe niet verkozen. "Mijn eigen zetel doet er niet toe", vertelt ze. Het belang van de partij staat voorop. Ik zal met mijn megafoon op straat blijven betogen en me blijven inzetten voor de goede zaak."

In West-Vlaanderen maakte PVDA een forse stijging mee, de partij flirt er met de kiesdrempel. Terwijl PVDA vijf jaar geleden nog 1,6 procent haalde, schommelt de partij nu rond de 4,5 procent. Dat is meer dan een verdubbeling. "PVDA is een partij die traag maar gestaag groeit", verklaart Natalie. "Door onze verkiezingscampagne is ons ledenaantal in West-Vlaanderen van vierhonderd gestegen naar duizend."

Volgens Natalie twijfelden veel kiezers tussen het Vlaams Belang of PVDA. Tijdens haar huisbezoeken overtuigde ze naar eigen zeggen veel kiezers om toch voor PVDA te stemmen. "We merken dat het vertrouwen bij de mensen in de traditionele partijen weg is, dus kiezen velen voor een sociale proteststem", vertelt ze. "Het Vlaams Belang doet zich voor als een sociale partij maar keurden de afgelopen vijf jaar onder andere mee de loonstop goed. Uiteindelijk wijzen zij ook de zwakkere als schuldige aan en niet het grote geld."

Over de teleurstellende resultaten van Groen vertelt ze het volgende: "Groen heeft zijn kans gemist. De partij wil de factuur van hun groene agenda doorschuiven naar de gewone mensen en dat jaagt hen schrik aan. Het water staat bij zoveel mensen nu al aan de lippen. Groen heeft in hun verkiezingsprogramma onvoldoende durf getoond."

(Bert De Vriese)

Peter Mertens heeft een zetel te pakken in de Kamer en dat was onze voornaamste doelstelling. Maar we zijn ook tevreden dat Lise Vandecasteele en Jos D'Haese een zetel vasthebben in het Vlaams Parlement." Zelf stond ze op de eerste plaats in West-Vlaanderen voor het Vlaamse Parlement, maar is ze met de resultaten tot nu toe niet verkozen. "Mijn eigen zetel doet er niet toe", vertelt ze. Het belang van de partij staat voorop. Ik zal met mijn megafoon op straat blijven betogen en me blijven inzetten voor de goede zaak." In West-Vlaanderen maakte PVDA een forse stijging mee, de partij flirt er met de kiesdrempel. Terwijl PVDA vijf jaar geleden nog 1,6 procent haalde, schommelt de partij nu rond de 4,5 procent. Dat is meer dan een verdubbeling. "PVDA is een partij die traag maar gestaag groeit", verklaart Natalie. "Door onze verkiezingscampagne is ons ledenaantal in West-Vlaanderen van vierhonderd gestegen naar duizend." Volgens Natalie twijfelden veel kiezers tussen het Vlaams Belang of PVDA. Tijdens haar huisbezoeken overtuigde ze naar eigen zeggen veel kiezers om toch voor PVDA te stemmen. "We merken dat het vertrouwen bij de mensen in de traditionele partijen weg is, dus kiezen velen voor een sociale proteststem", vertelt ze. "Het Vlaams Belang doet zich voor als een sociale partij maar keurden de afgelopen vijf jaar onder andere mee de loonstop goed. Uiteindelijk wijzen zij ook de zwakkere als schuldige aan en niet het grote geld." Over de teleurstellende resultaten van Groen vertelt ze het volgende: "Groen heeft zijn kans gemist. De partij wil de factuur van hun groene agenda doorschuiven naar de gewone mensen en dat jaagt hen schrik aan. Het water staat bij zoveel mensen nu al aan de lippen. Groen heeft in hun verkiezingsprogramma onvoldoende durf getoond."(Bert De Vriese)