Natacha Waldmann volgt Annemie Van der Mueren op als Groen- gemeenteraadslid

Redactie KW

Natacha Waldmann (35) wordt gemeenteraadslid voor Groen in opvolging van Annemie Van der Mueren, die om persoonlijke redenen ontslag neemt. Natacha was tot nu toe voorzitter van Groen.

Annemie Van der Mueren besliste om de fakkel door te geven door een verandering in haar privéleven. In 2007 was ze ook al een klein jaar OCMW-raadslid voor Spirit, maar ook toen liet ze zich om privéredenen vervangen. “Ik vind het jammer dat Annemie ontslag neemt, want ze heeft heel wat ervaring en kon ons nog heel wat bijbrengen”, vindt haar opvolgster Natacha Waldmann. “Maar het lukt haar niet meer om alles te combineren. Ze blijft wel bij onze werking betrokken als lid van het partijbestuur.”

Voorzitter

Natacha Waldmann raakte bij de politiek betrokken in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. “Ik was al langer lid van Groen, maar toen werd ik door enkele mensen van de partij gevraagd om actief lid te worden en deel te nemen aan de verkiezingen”, vertelt ze. “Eerder heb ik dat nooit overwogen. De combinatie met mijn gezinsleven en mijn job lieten het niet toe.”

In november 2012 werd Natacha voorzitter van Groen Oostende. Voorlopig blijft ze het voorzitterschap met haar gemeenteraadszetel combineren, maar het is niet de bedoeling dit lang zo te houden. “We zullen op zoek gaan naar een nieuwe voorzitter”, aldus Natacha. “Door mijn job als zorgdirecteur van een voorziening voor kinderen met gedrags- en emotionele stoornissen is het niet haalbaar om beide lang te combineren, maar ik vind het ook niet aan te raden. Een nieuwe voorzitter is nog niet voor direct, maar het komt er wel van.”

(HH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier