Nadine Verheye (N-VA) stopt in Ingelmunster als schepen en wordt gemeenteraadslid

Nadine Verheye samen met de nieuwe schepen Jean-Pierre Deven (rechts) en de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter Steven De Maesschalck. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het grootste nieuws op dinsdagavond tijdens de gemeenteraad in het ontmoetingscentrum in Ingelmunster viel op het einde van de zitting. Schepen Nadine Verheye (N-VA) stopt als schepen en zal vanaf de gemeenteraad van september enkel nog gemeenteraadslid zijn. Nadine wordt opgevolgd door Labadoux-stichter Jean-Pierre Deven (partij De Brug en nu gemeenteraadsvoorzitter). De nieuwe gemeenteraadsvoorzitter wordt Steven De Maesschalck (N-VA), die nu gemeenteraadslid is.

Nadine (68) – gewezen kantoordirecteur Sociaal Bureau ADMB in Izegem – zetelde in het schepencollege sinds januari 2013, nadat De Brug met boegbeeld Kurt Windels de macht had overgenomen van CD&V. In oktober 2012 behaalde ze tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 486 stemmen. Het was de eerste keer dat ze aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnam en dit voor N-VA.

Bij de verkiezingen van oktober 2019 behaalde ze 729 stemmen. Nadine werd in de tweede legislatuur opnieuw schepen. Nu stopt ze daar plots mee. “Covid-19 had en heeft een enorme impact op de hele samenleving. De voorbije maanden waren voor iedereen hard, ook voor mij. Ik besefte meer en meer hoe belangrijk een goede gezondheid is. Omdat ik tot de risicogroep behoor en daarom zoveel mogelijk contact met andere leeftijdsgroepen moet vermijden, kan ik mijn mandaat niet verder op een consequente en verantwoorde manier uitvoeren”, zegt de afscheidnemende schepen in een eerste reactie.

Moeilijke beslissing

“Daarom heb ik besloten om mijn schepenmandaat neer te leggen. Het was een moeilijke beslissing en ik ga iedereen missen. Maar nu is het tijd om samen met mijn partner van de vrijgekomen tijd en de kleinkinderen te genieten. Ik bedank mijn collega’s en de medewerkers van de gemeentediensten voor de goede samenwerking en de burgers voor het vertrouwen dat ze in mij stelden.”

Burgemeester Kurt Windels gaf toe dat hij geschrokken was toen Nadine hem op de hoogte bracht van haar beslissing. “Maar eerlijk gezegd, ik kan je geen ongelijk geven. Iemand die er al een actieve carrière van meer dan 50 jaar heeft opzitten, mag wel wat gas terugnemen. Jouw pensioen is je meer dan ten volle gegund, maar als aanvoerder van het schepencollege betreur ik toch dat het moment gekomen is”, reageert de burgemeester, die Nadine prees voor haar inzet.

De fractieleiders van de oppositie Enigo Vandendriessche (SP.A+) en Jan Defreyne (CD&V) bedankten Nadine op hun beurt voor haar inzet en wensten haar nog veel success toe in de toekomst.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier