Na Trump neemt O-Sekoer nu ook Francken op de korrel

De cartoon van O-Sekoer over staatssecretaris Theo Francken is op z'n zachtst gezegd spraakmakend. © O-Sekoer
Redactie KW

Sinds een paar jaar spitst de Torhoutse cartoonist Luc Descheemaeker, alias O-Sekoer, zich met succes toe op politieke cartoons. Met de regelmaat van een klok neemt hij de Amerikaanse president Donald Trump op de korrel, maar nu kiest hij staatssecretaris Theo Francken als doelwit.

Tegenwoordig gaan de cartoons van O-Sekoer veelal over de internationale politiek. Dit keer zoekt hij het echter dichter bij huis en neemt de staatssecretaris voor Asiel en Migratie in het vizier. De cartoon die hij zopas over de politicus gelanceerd heeft, is op z’n zachtst gezegd spraakmakend. O-Sekoer reageert ermee op een bericht waarin Theo Francken zich serieuze vragen stelt over reclame voor… mannenlingerie.

Luc Descheemaeker licht zijn creatie toe: “Om de haverklap spuwt Francken zijn eigen felle mening op alles wat beweegt en niet met zijn normen overeenkomt. Nogal dikwijls met een onbesuisde tweet of met een impulsieve commentaar op Facebook. En dikwijls moet hij na een felle storm op de sociale media weer inbinden. Wellicht is dat zijn strategie om mensen tegen elkaar op te zetten en ondertussen zelf in beeld te blijven? Het doet me opvallend sterk aan de stijl van Trump denken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier