Na Koksijde-Oostduinkerke ook De Haan-Wenduine?

Wordt De Haan straks De Haan-Weduine?
Redactie KW

Rudy Claus (Bewust) toetste in de gemeenteraad van De Haan af of burgemeester Wilfried Vandaele open staat voor een naamswijziging van De Haan naar De Haan – Wenduine naar analogie met het voorstel van de burgemeester van Koksijde. Burgemeester Wilfried Vandaele staat niet echt te springen voor wijziging, maar hij wees het voorstel niet af.

“We doen dat nu af en toe al in onze communicatie, maar we zijn geen voorstander om dat officieel door te trekken. Ik zou wel nog eens willen zien waar mijn collega van Koksijde zal geraken. Het is allemaal niet zo simpel. Het parlement zal een wijziging moeten goedkeuren. Stel dat ze dat doen dan heb je nog de bedenking wat we doen met Vlissegem of andere deelgemeenten. We hebben hier ook een andere situatie. Vroeger was er Wenduine, Vlissegem en Klemskerke en daar werd samen De Haan van gemaakt”, zegt Wilfried Vandaele (Open & N-VA).

Er zijn ook verstrekkende gevolgen. “Het is een dure operatie en heel veel mensen zullen administratief wijzigingen moeten doorvoeren. Ik ben op zich niet tegen, maar het is een ganse klus. Misschien moeten we een enquête doen bij de bevolking. In Wenduine zal het voorstel zeker op applaus onthaald worden, maar ik ben niet zeker of dat in de rest van de gemeente ook zo zou zijn”, aldus de burgemeester. In zijn eigen partij toonde Hans Knudde zich wel voorstander. “Economisch en toeristisch zou het volgens mij wel een meerwaarde zijn. Dat zal inderdaad veel kosten en veel energie vergen, maar we zouden dat terugwinnen. Dat is mijn persoonlijke mening.” (LB/foto LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier