N-VA zonder mandatarissen in gemeenteraad Middelkerke

Redactie KW

Gemeenteraadslid Danny Van Den Broucke is door de nationale partijraad uit de N-VA gezet.

Volgens de raad zorgden de interne conflicten binnen N-VA en het feit dat Van den Broucke te veel zijn eigen koers bleef varen ervoor dat de verdere uitbouw van de N-VA-afdeling in Middelkerke in het gedrang kwam. Volgens senator Wilfried Vandaele is Danny Van Den Broucke actief en gedreven, maar volgt hij graag zijn eigen agenda en niet die van de partij.

“In Middelkerke liep het al te vaak fout, want hoewel N-VA in de oppositie zetelt in de gemeenteraad, gedroeg Danny Van Den Broucke zich vaak als een aanhangsel van de meerderheid”, aldus Vandaele. Ook de tweede verkozene van de partij, Martine D’Hondt, neemt ontslag en zal voortaan als onafhankelijke zetelen. Zij benadrukt dat haar ontslag niets te maken heeft met de hele heisa en dat ze haar mandaten zal behouden.

Blijven zetelen als raadslid

N-VA vroeg haar haar mandaten terug te geven aan de partij. Danny Vandenbroucke betreurt de beslissing van de nationale partijraad: “Ik ben verkozen door de bevolking en ik wil opbouwend zijn. Als er dus punten zijn die voorgesteld worden door de meerderheid die ik goed vind, dan keur ik deze punten ook goed. Ik blijf uiteraard ook zetelen als raadslid.”

(PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.