N-VA voert actie tegen duurdere restafvalzakken in Moorslede

Vanaf januari stijgt de prijs voor een restafvalzak met 30 procent en wordt het nieuw tarief 1,70 euro. Nu kost een restafval 1,30 cent. © JS
Redactie KW

Oppositiepartij N-VA voerde donderdagavond voor aanvang van de gemeenteraad in Moorslede actie aan de ingang van het gemeentehuis.

De drie gemeenteraadsleden deelden samen met enkele bestuursleden gratis restafvalzakken uit. Bedoeling hiervan was het aankaarten van de volgens hen eenzijdig besliste prijsstijging van de restafvalzakken. Vanaf januari stijgt de prijs met 30 procent en wordt het nieuw tarief 1,70 euro. Nu kost een restafval 1,30 cent.

Tijdens de gemeenteraad kwam Gert-Jan Hovaere tussen over de prijsstijging. “De raad van bestuur van de afvalintercommunale Mirom Roeselare keurde al op 25 september de nieuwe tarievenlijst goed”, aldus Gert-Jan. “Ondertussen werd hierover al uitgebreid gecommuniceerd met de burger. Onder meer via de Facebookpagina van de gemeente en de Milieukrant van Mirom. En dat terwijl het nog niet eens is gestemd door de gemeenteraad. Dat doen we vanavond. Ik vind het een grove fout van Miriom. Het getuigt van weinig respect voor de democratie. Voor wat zitten we hier eigenlijk ?”

Groep a sloot zich daarbij aan. Burgemeester Ward Vergote (Visie) verduidelijkte de prijsstijging. “1,30 procent is niet eens de productieprijs voor de restafvalzak”, aldus Ward. “Veel van de bij Mirom Roeselare aangesloten gemeenten, wilden 2 euro vragen. We willen dat er door de burger meer wordt gesorteerd en/of gecomposteerd. Eén van de middelen daartoe is de prijs van de restafvalzakken duurder maken. Trouwens, een prijsstijging is om de zes jaar bij de start van een nieuwe coalitie aan de orde. Dat zal in de toekomst niet anders zijn.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier