N-VA viert verkiezingsoverwinning uitgebreid in Roeselare

Honderden militanten verzamelden zondag op Schiervelde in Roeselare om de verkiezingsuitslag op de voet te volgen. De euforie was groot toen duidelijk werd dat de partij op alle vlakken zou zegevieren. Brecht Vermeulen en Geert Bourgeois werden dan ook onthaald als helden.

© STEFAAN BEEL

Veel sfeer en ambiance in evenementenhal Schiervelde in Roeselare. Daar verzamelden de aanhangers van N-VA om samen de verkiezingsuitslag te volgen. Al van ’s namiddags was het er vrij druk en de glimlachen op de gezichten erg breed, zeker bij de eerste uitslagen. Naar de avond toe sloeg die glimlach om in euforie, N-VA is zowel voor de Kamer als het Vlaams parlement de grootste partij. In Vlaanderen hebben ze de kaap van 30 procent probleemloos genomen, voor de Kamer wordt er geflirt met de 30 procent.

Moed

Een klein feestje kon er dus wel vanaf. N-VA sloeg in West-Vlaanderen toe als een tsunami, het was dan ook de passende titeltrack voor de triomfantelijke opkomst van Geert Bourgeois en Brecht Vermeulen. “Er is maar één overwinnaar en dat zijn wij”, aldus Geert Bourgeois. “Zoals Bart De Wever al zei: de moed overwint het geweld. Na een moeilijke campagne hebben we uiteindelijk stand kunnen houden. Het was overal allen tegen één, maar wij zijn de enige die de moed hadden om te zeggen wat wilden en waar het op stond. Daar zijn we nu voor beloond. Eén op drie Vlamingen heeft op ons gestemd en ook in West-Vlaanderen zijn we nu ook groter dan de CD&V. Dit historisch en uniek, we zijn de grootste partij van Vlaanderen en de grootste partij van het land.”

“We zullen initiatief nemen om een sterke Vlaamse regering op poten te zetten en federaal zullen we er alles aan doen opdat er ook daar vooruitgang en verandering komt.”

Daarna ging het woord naar die andere, dolgelukkige, lijsttrekker: Brecht Vermeulen. “Dit is een score om u tegen te zeggen. We hadden dergelijk resultaat nooit verwacht, dit zou niet gelukt zijn zonder de inzet van jullie allemaal! Morgen gaan we opnieuw aan het werk, maar nu is de tijd gekomen om te vieren!”, aldus Brecht Vermeulen.

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.