N-VA verdwijnt uit gemeenteraad in Koekelare

Marc Devrome (links) naast burgemeester Patrick Lanssens. © Gino Coghe
Redactie KW

Schepen Marc Devrome las bij aanvang van de gemeenteraad een verklaring voor waarin hij stelde niet langer deel uit te maken van N-VA.

Schepen Devrome maakte vorige week bekend dat hij al op 14 maart uit de partij stapte. “Ik zetel voortaan tot aan het eind van de legislatuur als onafhankelijke”, aldus schepen Devrome. Marc Devrome was de enige NVA’er in de gemeenteraad en vormt sinds 2012 samen met SP.A een bestuursmeerderheid met welgeteld één zetel op overschot.

Door zijn vertrek uit N-VA verdwijnt de partij meteen uit de Koekelaarse gemeenteraad. “Mijn beslissing brengt de meerderheid niet in het gedrang”, stelt Marc Devrome. “Ik zal de bestuursafspraken verder loyaal uitvoeren.”

Oppositieraadslid Tom Pollentier (CD&V) stelde niettemin toch de vraag of het bestuursakkoord tussen SP.A en N-VA stand blijft houden na het opstappen van Marc Devrome uit N-VA. “Ook in de OCMW-raad en in dienstenchequebedrijf Koelibri zetelen immers vertegenwoordigers van N-VA”, aldus Tom Pollentier.

“Ik heb een gesprek gehad met de voorzitter van N-VA waarin hij mij verzekerde dat alle gemaakte afspraken nagekomen zullen worden”, antwoordde burgemeester Patrick Lansens (SP.A). “Er is geen enkel probleem. De beleidsnota zal integraal uitgevoerd worden.”

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier