N-VA trekt met paardentram door Damme

Er was ook een rolstoelgebruiker mee aan boord. © PDV
Redactie KW

N-VA trok haar verkiezingscampagne op gang door met een grote paardentram door Damme te trekken.

Het opmerkelijk transport vertrok in Sijsele aan de kerk en reed dan verder richting Vivenkapelle, met een stop op het Bradericplein. Daarna trokken de kandidaten verder naar het centrum van Damme en hielden ze halt op de Markt, waarna het gezelschap iets ging drinken in café Bistro. De zaak wordt gerund door N-VA-kandidaat Philip Vanhaecke.

“Wij willen met deze actie ook een statement maken. Dankzij de nodige aanpassingen is deze ‘Damse Paardentram’ namelijk ook vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Deze toegankelijkheid is ruim onvoldoende in publieke gebouwen in Damme”, zegt gemeenteraadslid en N-VA-lijsttrekker Jan Van Meirhaeghe.

Duidelijke visie

“Daar schiet het gemeentebestuur duidelijk tekort. De huidige aanpassing in het stadhuis van Damme is slechts een pleister op de wonde. Ik denk hierbij ook aan de niet goed onderhouden fietspaden en voetpaden en het toilet in De Grote Sterre die voor voor minder mobiele mensen niet bereikbaar is. N-VA Damme stapt dan ook met een duidelijke visie naar de kiezer: We hebben nood aan een inclusief Damme waar er plaats is voor iedereen. Een Damme dat voor iedereen, en dus ook voor wie minder goed te been is, toegankelijk is.”

(PDV)