Dat voorzitter Eva Maes de lijst aanvoert, is geen verrassing. Zes jaar geleden stond Jurgen Claus nog op kop, maar nu prijkt hij maar op positie 25. De drie overige van de vijf uittredende N-VA-gemeenteraadsleden zijn Steve Becelaere (vierde op de lijst), Ellen de Brabander (13de) en Ward Baert (lijstduwer).

26 van de 27 kandidaten op een rij

Er werd al langer gefluisterd dat de 52-jarige Koen Sap als nieuwkomer op de N-VA-lijst zou staan, maar weinigen zullen verwacht hebben dat hij meteen de tweede plaats zou krijgen. Nochtans is dat effectief het geval. Dat betekent dat de man met de messcherpe kijk op de zaken begin 2019 hoogstwaarschijnlijk zijn intrede in de gemeenteraad zal doen.

Dit is, behalve de nog blanco achtste plaats, de volledige lijst: 1. Eva Maes, 2. Koen Sap, 3. Inge Perquy, 4. Steve Becelaere, 5. Jasper Vangheluwe, 6. Mike Verhaeghe, 7. Heidi Vercruysse, 9. Caroline Laridon, 10. Luc De Ridder, 11. Shirley Deroo, 12. Jens Ideler, 13. Ellen de Brabander, 14. Frank Arnou, 15. Francine Houwen, 16. Johan Lozie, 17. Martine Hemeryck, 18. Johan Cappelle, 19. Francky Vanbesien, 20. Heidi Hoste, 21. Andy Gryson, 22. Philippe Borms, 23. Alison Opdorp, 24. Carine De Wasch, 25. Jurgen Claus, 26. Jo Vlieghe, 27. Ward Baert.

Camerabewaking een aandachtspunt

"Naast onze vaste ploeg van vijf verkozenen uit 2012, die weer verkiesbaar is, hebben we ons kunnen versterken met flink wat nieuwe kandidaten", klinkt Eva Maes tevreden. "We hopen het resultaat van zes jaar geleden in elk geval te overtreffen. Ik ben ervan overtuigd dat het politieke landschap in Torhout er na 14 oktober anders zal uitzien. Veilig, verantwoord en Vlaams zijn de nationale aandachtspunten voor de komende campagne en dat zal ook in Torhout zo zijn. Met goed werkende camerabewaking willen we onze stad beveiligen. Dit zowel aan onze invalswegen, in de stadskern als aan het station."

Dat voorzitter Eva Maes de lijst aanvoert, is geen verrassing. Zes jaar geleden stond Jurgen Claus nog op kop, maar nu prijkt hij maar op positie 25. De drie overige van de vijf uittredende N-VA-gemeenteraadsleden zijn Steve Becelaere (vierde op de lijst), Ellen de Brabander (13de) en Ward Baert (lijstduwer).Er werd al langer gefluisterd dat de 52-jarige Koen Sap als nieuwkomer op de N-VA-lijst zou staan, maar weinigen zullen verwacht hebben dat hij meteen de tweede plaats zou krijgen. Nochtans is dat effectief het geval. Dat betekent dat de man met de messcherpe kijk op de zaken begin 2019 hoogstwaarschijnlijk zijn intrede in de gemeenteraad zal doen.Dit is, behalve de nog blanco achtste plaats, de volledige lijst: 1. Eva Maes, 2. Koen Sap, 3. Inge Perquy, 4. Steve Becelaere, 5. Jasper Vangheluwe, 6. Mike Verhaeghe, 7. Heidi Vercruysse, 9. Caroline Laridon, 10. Luc De Ridder, 11. Shirley Deroo, 12. Jens Ideler, 13. Ellen de Brabander, 14. Frank Arnou, 15. Francine Houwen, 16. Johan Lozie, 17. Martine Hemeryck, 18. Johan Cappelle, 19. Francky Vanbesien, 20. Heidi Hoste, 21. Andy Gryson, 22. Philippe Borms, 23. Alison Opdorp, 24. Carine De Wasch, 25. Jurgen Claus, 26. Jo Vlieghe, 27. Ward Baert."Naast onze vaste ploeg van vijf verkozenen uit 2012, die weer verkiesbaar is, hebben we ons kunnen versterken met flink wat nieuwe kandidaten", klinkt Eva Maes tevreden. "We hopen het resultaat van zes jaar geleden in elk geval te overtreffen. Ik ben ervan overtuigd dat het politieke landschap in Torhout er na 14 oktober anders zal uitzien. Veilig, verantwoord en Vlaams zijn de nationale aandachtspunten voor de komende campagne en dat zal ook in Torhout zo zijn. Met goed werkende camerabewaking willen we onze stad beveiligen. Dit zowel aan onze invalswegen, in de stadskern als aan het station."