N-VA strijdvaardig in West-Vlaanderen: “We blijven verder hard werken”

N-VA kwam samen in Schiervelde zondagavond. © STEFAAN BEEL
Ilse Naudts

Iets over elven landde de N-VA-delegatie zondagavond op Schiervelde. Ondanks het verlies blijven ze erg strijdvaardig: “Wij zijn niet de grote verliezer”, aldus Sander Loones.

“Iedereen die hier op campagne geweest is, heeft het gevoeld : de mensen hier hebben hetzelfde idee, dat West-Vlaanderen West-Vlaams moet blijven’. En dat weerspiegelt zich in de verkiezingsuitslag. Maar wij zijn niet de grote verliezer. We kunnen enkel maar vaststellen dat elke partij stemmen verliest”, aldus kopman Sander Loones.

“Wij wisten dat het niet makkelijk ging zijn met twee minder bekende koppen. Ik ben blij dat jullie ons het vertrouwen hebben gegeven. Maar er is geen Crevits-effect geweest, er is geen Tommelein-effect geweest, wel een Marrakesheffect”, is hij stellig. “Wij begrijpen wat er leeft. Vlaams Belang wint, maar is niet de grootste, we blijven de leidende politieke fractie.”

“Op federaal niveau belooft het een gigantisch moeilijke puzzel te worden. Het is duidelijk : dit is geen land, we hebben het allemaal gezien : zelfs op het feestje van Groen en Ecolo was de linkse kant van de zaal fier en wist de rechtse kant niet wat te doen. Bart zal op Vlaams niveau het initiatief nemen en hij zal dat verstandig aanpakken. Hij erkent het resultaat en is bereid met iedereen het gesprek aan te gaan. Hij is onze enige echte kandidaat-minister-president.”

Jonge ploeg

Ook Vlaams lijsttrekker Bert Maertens (N-VA) nam even het woord. “Het doet deugd aan ons hart dat alle familie, kandidaten en militanten hier nog zijn. Dat jullie zo lang op ons hebben gewacht, betekent veel voor ons. Toen de partij Geert (Bourgois, red.) koos als kopman voor Europa, wisten we dat het voor onze jonge ploeg moeilijk ging worden, maar de ‘kameraderie’ was ongelofelijk stimulerend. Wat een ploeg! Wat een campagne! We voelen dat we met zijn allen aan een zeel trekken en dat we er gaan komen. Wij willen van West-Vlaanderen een belangrijk item maken in de regeringsonderhandelingen. Wij gaan investeringen in onze provincie op tafel leggen. En dat gaat ons lukken!”

Sander Loones en Bert Maertens namen zondagavond nog even het woord in Schiervelde.
Sander Loones en Bert Maertens namen zondagavond nog even het woord in Schiervelde.© (foto IN)

Het laatste woord was voor Sander Loones: “We hebben de laatste weken keihard gewerkt. We gaan dat blijven doen. Allemaal samen. Wat gaan we doen?”

Waarop heel de zaal tot drie keer toe riep: “Sjette geven!” Op de tonen van ‘Only the strong survive’ werd een bewogen verkiezingszondag afgesloten.

(IN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.