N-VA stelt als eerste partij volledige lijst voor in Wielsbeke

De kandidaten van N-VA Wielsbeke. © David Vanhauwere
Redactie KW

N-VA Wielsbeke stelde de lijst en het programma voor de verkiezingen voor. Dat doet de partij voor het eerst apart van CD&V. Met een mix van ervaring en nieuwe krachten trekken ze naar de kiezer. Huidig eerste schepen Rik Buyse zal de lijst trekken en meedingen naar de burgemeesterssjerp.

N-VA Wielsbeke wil na de verkiezingen een financieel verstandig, maar gedurfd en spaarzaam beleid voeren. De realisatie van enkele projecten zoals de aanpassing het woonzorgcentrum Ter Lembeek speelt daarin een grote rol. “Het woonzorgcentrum is totaal verouderd en heeft maar plaats voor 70 bedden. Wij willen een nieuwbouw naast het huidige centrum, waar plaats is voor 90 bedden. Nu steekt de gemeente jaarlijks 800.000 euro toe. Dat willen we veranderen. De uitbating van het centrum zou gebeuren door een professionele zorggroep die in nauw contact staat met het gemeentebestuur. Wij kiezen dus voor gedeeltelijke privatisering. In Meulebeke en Dentergem is dit systeem al in werking en draait dat goed“, meent lijsttrekker Buyse.

Verandering van het gemeentelijk zwembad

Ook wil de partij doorgaan met de verandering van het gemeentelijk zwembad. “We hebben er samen met CD&V voor gekozen het openluchtzwembad te laten verdwijnen en een nieuw binnenzwembad te bouwen. De vergunning loopt af in 2023 en blijven openhouden zou een nieuwe, grote kapitaalsinjectie betekenen. Dat is financieel gezien de beste oplossing”, klinkt het.

Tot slot focust N-VA op een leefbaar, veilig en moderne gemeente. De digitalisering van de gemeentelijke dienstverlening staat ook hoog op de agenda.

N-VA komt voor het eerst op als zelfstandige politieke partij. “We versterken de democratie op gemeentelijk vlak. De samenstelling van onze lijst zorgt ervoor dat elke maatschappelijke groep en elke deelgemeente vertegenwoordigd is en een stem krijgt. Wij staan garant voor echte inspraak van elke burger“, meent Buyse.

Opvallende namen op de lijst

Naast Rik Buyse, die al twaalf jaar schepen is, staan nog enkele opvallende namen op de lijst van N-VA. De huidige gemeenteraadsleden Stefaan Lambrecht en Vincent Herman vertegenwoordigen de partij ook. Met Wout Verheye en Aurélie Declerck heeft de lijst twee studenten rechten in hun rangen. Ook Aurélie Vermeir staat op de lijst. Zij is kabinetsmedewerkster van minister-president Geert Bourgeois. “Met deze lijst proberen we één kiezer op drie te overtuigen, gelijkaardig als op nationaal vlak. We willen allemaal dat Rik Buyse volgend jaar de sjerp draagt”, besluit de voorzitter.

(NVR)

De lijst van N-VA Wielsbeke

1. Rik Buyse (59, Ooigem)

2. Hilde Bouckhuyt (51, Wielsbeke)

3. Frank Soetaert (36, Wielsbeke)

4. Véronique Descamps (46, Sint-Baafs-Vijve)

5. Vincent Herman (49, Wielsbeke)

6. Jan Decouttere (55, Wielsbeke)

7. Jurgen Teerlinck (46, Wielsbeke)

8. Aurélie Declerck (19, Ooigem)

9. Wout Verheye (23, Ooigem)

10. Lies Therssen (37, Sint-Baafs-Vijve)

11. Nele Verbrugge (51, Ooigem)

12. Epiphanie Dewitte (32, Ooigem)

13. Piet Vroman (46, Sint-Baafs-Vijve)

14. Conny Versmissen (54, Wielsbeke)

15. Jonith Herman (22, Wielsbeke)

16. Debbie Tytgat (40, Ooigem)

17. Tom Dejonghe (42, Sint-Baafs-Vijve)

18. Marianne Vancoillie (59, Ooigem)

19. Jeroen Mortier (51, Wielsbeke)

20. Aurélie Vermeir (26, Ooigem)

21. Stefaan Lambrecht (54, Wielsbeke)