N-VA schiet met scherp op Economisch Huis Oostende

Redactie KW

Op de gemeenteraad schoot N-VA met scherp op het Economisch Huis. Fractieleider Björn Anseeuw had het over ‘potverteerderij van het zuiverste soort’ en ‘ziekelijke spilzucht’. Schepen Niko Geldhof en zijn voorganger Bart Bronders verdedigden het Economisch Huis.

De gemeenteraad keurde de uitbetaling van de tweede subsidieschijf voor het Economisch Huis van 490.500 euro goed. Groen-gemeenteraadslid Collins Nweke stelde vragen bij het budget van de vzw die de Oostendse economie moet aanzwengelen en pleitte om de vzw tot een extern verzelfstandigd agentschap (EVA) om te vormen.

N-VA’ers Manu Beuselinck en vooral Björn Anseeuw gingen nog harder tekeer tegen het Economisch Huis, dat vorig jaar een verlies van 131.000 euro liet optekenen. “Schandalig”, noemde Anseeuw de loonkosten, de kosten voor bedrijfswagens, de restaurantrekeningen, de telefoon- en computerrekeningen en de poetskosten van het Economisch Huis. N-VA vond de resultaten maar pover en wil het economisch beleid terug bij de stedelijke dienst economie onderbrengen.

Schepen Niko Geldhof wees op de vele opdrachten van het Economisch Huis en stelde dat de middelen ook ingezet werden om buitenlandse delegaties te ontvangen. “De arbeidscontracten werden met de vorige schepen afgesloten. Het ging om mensen die uit de privésector kwamen”, aldus Geldhof, die ook stelde dat het Economisch Huis tegen eind dit jaar al 80.000 euro zal hebben bespaard.

Ook de vorige Economieschepen Bart Bronders verdedigde het Economisch Huis. “Wie het wil afschaffen, zal mij op zijn weg vinden”, klonk het. “Wat zou er gebeurd zijn als we het Economisch Huis niet hadden? Ik zie dat de industriezones grotendeels zijn ingevuld en dat er werkgelegenheid is gecreëerd. Dit is goedkope sfeerschepperij.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier