N-VA Roeselare over plan om 600 vluchtelingen op te vangen : “Populistische emo-politiek”

Jos Remaut

“De Roeselaarse meerderheid maakt zich schuldig aan populistische emo-politiek waarbij ze extra opvang willen organiseren,” reageert N-VA Roeselare woensdag op de plannen van het stadsbestuur.

De partij eist een duidelijker aanpak van de asielproblematiek. “Ieder bestuursniveau wordt op dit moment overstelpt door de plotse toename van asielzoekers. Een antwoord bieden op deze problematiek vraagt een rationele aanpak. Het gevoel wint het soms van het verstand, onder invloed van de emotionele berichtgeving”, zegt communicatieverantwoordelijke Deweerdt van N-VA Roeselare.

Sociale drama’s

“Asielzoekers in procedure laten opvangen door de bevolking lijkt een goed idee, maar men moet zich bewust zijn van de risico’s die de praktijk inhoudt. De kans bestaat altijd dat de asielzoeker wordt afgewezen. Wie niet erkend wordt, moet dan terugkeren naar zijn land van herkomst. Dat kan tot sociale drama’s leiden.”

“Het bestuur moet zich er dus van bewust zijn dat het ook zal moeten meewerken aan het terugsturen van uitgeprocedeerden. Het verleden heeft ons echter geleerd dat het Roeselaars stadsbestuur heeft nagelaten aan dat uitwijzingsbeleid mee te werken. Hierdoor bleven asielzoekers die een bevelschrift kregen om het land te verlaten, gewoon illegaal achter in onze stad.”

Misbruik van het hart

“Het is goedkoop om aan te kondigen dat er extra opvang zal georganiseerd worden als de meerderheid daarvoor vooral kijkt naar haar bevolking. Hierdoor maakt de Roeselaarse meerderheid politiek misbruik van het warme hart van de Roeselaarenaar.”

N-VA Roeselare over plan om 600 vluchtelingen op te vangen :

“Ook het cijfer van 600 asielzoekers aankondigen als doelstelling doet de wenkbrauwen fronsen bij de bevolking. N-VA Roeselare pleit voor een evenwichtige spreiding over heel Vlaanderen, dus ook in ons arrondissement. Heeft de Roeselaarse meerderheid al nagedacht over hoe we deze mensen later gaan integreren in de maatschappij ? Waar zullen al die mensen kunnen verblijven ? Wie zullen de partners zijn ? Hebben zij ervaring of kennis met asielopvang ? Hoe gaan we de kinderen opvangen, als onze scholen nu al met een plaatstekort kampen ? Waarom wil de Roeselaarse meerderheid veel meer asielzoekers opvangen dan de gemiddelde lokale overheid ? Hoe gaat men ook meewerken aan het terugkeerbeleid van uitgeprocedeerde personen ? Waar blijft de lange-termijn-visie van de Roeselaarse meerderheid ? Wat is hun concrete aanpak? “

N-VA Roeselare eist dus een duidelijker en beter onderbouwd plan voor het asielbeleid in Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.