N-VA Roeselare benadrukt belang van fietslicht met ludieke actie

Fietsers die zonder licht reden, kregen van de N-VA-gemeenteraadsleden een fietslicht. (Foto SB) © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De gemeenteraadsleden van de N-VA Roeselare deelden deze week fietslichtjes uit aan fietsers die zonder fietslicht rijden. “We willen hen tonen hoe belangrijk het is om voldoende zichtbaar te rijden op school”, aldus Filiep Manhaeve.

Gemeenteraadsleden van de N-VA deelden in alle vroegte fietslichtjes uit aan fietsers die zonder licht reden. De N-VA wil hen tonen dat het belangrijk is om voldoende zichtbaar te rijden op straat. “Fietsers hebben soms een vals gevoel van veiligheid”, aldus Filiep Manhaeve en Lieve Lombaert van de Roeselaarse N-VA. “Als de openbare verlichting goed werkt, denken veel fietsers dat zij altijd goed zichtbaar zijn. Niet is minder waar. Door de openbare verlichting is de fietser maar tot op 20 meter zichtbaar. Met die afstand kan een autobestuurder al vanaf een snelheid van 40 km per uur niet meer tijdig remmen.”

“De politiezone RIHO voorziet in haar verkeershandhavingsplan in de wintermaanden aangekondigde en niet-aangekondigde controles met betrekking tot fietsverlichting. Toch blijven dit te vaak eenmalige maatregelen, en lijkt een intensere controle en een betere afspraak met de scholen hier nodig. Bijvoorbeeld met wekelijkse controles door onderwijspersoneel aan de schoolpoorten.”

“Omdat elk ongeval er een te veel is, deelden we fietslichtjes uit. We hopen daarmee de zichtbaarheid van de fietsers te vergroten. Verder is het de bedoeling dat fietsers zich bewust worden van de gevaren, indien ze niet goed zichtbaar zijn.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier