In de toegevoegde punten had Jan Van Bruwaene een voorstel over een hondenloopweide. "Ik speel al een hele tijd met een idee in mijn hoofd en ben de mening toegedaan dat er nood is aan een plaats waar hondeneigenaars hun hond vrij kunnen laten lopen en spelen. Daarom had ik graag het voorstel gelanceerd om in Poperinge een hondenloopweide aan te leggen. Ikzelf ben een groot dierenliefhebber en heb meerdere honden. Als lid van de raad van bestuur van het nieuwe dierenasiel zou ik het leuk vinden als er een hondenloopweide zou komen. We denken hierbij spontaan aan het einde van het stadspark, tussen de Switch Road en de Oostlaan. Daar kan een afgebakende zone komen. Maar ook andere locaties kunnen onderzocht worden."

"Zo'n hondenloopweide is al vlug 1.500 à 3.000 m² groot. Er is een omheining en voorzieningen nodig. Dat vergt dus aanzienlijke investeringen. Daarom vinden we dat dit iets zou moeten zijn voor de volgende meerjarenplanning. Een bijkomend probleem is dat de stad geen eigenaar is van de gronden die u voorstelt", zei schepen Kris Notebaert (CD&V).

(TOGH)

In de toegevoegde punten had Jan Van Bruwaene een voorstel over een hondenloopweide. "Ik speel al een hele tijd met een idee in mijn hoofd en ben de mening toegedaan dat er nood is aan een plaats waar hondeneigenaars hun hond vrij kunnen laten lopen en spelen. Daarom had ik graag het voorstel gelanceerd om in Poperinge een hondenloopweide aan te leggen. Ikzelf ben een groot dierenliefhebber en heb meerdere honden. Als lid van de raad van bestuur van het nieuwe dierenasiel zou ik het leuk vinden als er een hondenloopweide zou komen. We denken hierbij spontaan aan het einde van het stadspark, tussen de Switch Road en de Oostlaan. Daar kan een afgebakende zone komen. Maar ook andere locaties kunnen onderzocht worden.""Zo'n hondenloopweide is al vlug 1.500 à 3.000 m² groot. Er is een omheining en voorzieningen nodig. Dat vergt dus aanzienlijke investeringen. Daarom vinden we dat dit iets zou moeten zijn voor de volgende meerjarenplanning. Een bijkomend probleem is dat de stad geen eigenaar is van de gronden die u voorstelt", zei schepen Kris Notebaert (CD&V).(TOGH)