N-VA Oostkamp ziet gemeenteraadslid vertrekken om ideologische redenen

Redactie KW

Gemeente- en politieraadslid Leonard Deknock (24) levert zijn mandaten evenwel niet in en zal voortaan als onafhankelijke zetelen in de gemeenteraad en de politieraad.

Leonard Deknock, die bij zijn eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 goed was voor 355 voorkeurstemmen, verwijst naar de nationale partijlijn om zijn beslissing te motiveren. “Ik kan mij als katholiek en als conservatief steeds minder vinden in de ethische en ideologische koers van N-VA Nationaal”, schrijft hij op zijn Facebookpagina.

Deknock benadrukt verder dat hij altijd een goede relatie gehad heeft met de lokale afdeling. “En die zet ik in de toekomst graag verder.” Fractieleider Patrick De Groote (N-VA) betreurt het vertrek van Deknock. “Maar we respecteren zijn beslissing”, stelt hij. “Als jonge kracht heeft Leonard steeds alle kansen gekregen en was er een goede samenwerking. Een politieke partij neemt nationaal soms morele standpunten in en zelfs als die gedeeld worden door bijna alle andere partijen, dan nog kan je een andere mening zijn toegedaan. Dat recht heeft iedereen. We zijn een democratische partij en respecteren dit dan ook.”

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier