N-VA Oostkamp reikt drie Gouden Leeuwjes uit

We zien v.l.n.r.: Antoon Wuyts, Victor Wuyts, Willy Buffel en Viggo Van Neste. © Foto GST
Redactie KW

Zondag werden de Gouden leeuwtjes uitgereikt op het lentefeest van N-VA Groot-Oostkamp in de Westmolen in Ruddervoorde.

Dit zijn erkenningen voor een verdienstelijk persoon of vereniging die zich op cultureel, sportief of innovatief vlak positief heeft laten opmerken en daarmee een positieve uitstraling teweeg brengt voor de gemeente Oostkamp. Dit jaar was er een Gouden Leeuwtje sport, jeugd en een levenslange erkenning.

Gouden Leeuwtje sport

De 13-jarige Viggo Van Neste uit Hertsberge is de jongste winnaar van een Gouden Meeuwtje. Al op 6-jarige leeftijd werd hij, toen lid van het Top Gear BMX team uit Oostkamp, al geselecteerd voor het UCI-wereldkampioenschap BMX in Kopenhagen, waar hij toen al een negende plaats behaalde. Vorig jaar behaalde hij brons op het Vlaams kampioenschap in zijn klasse. Naast zijn passie voor het BMX’en kon Viggo proeven van een seizoen weg wielrennen waar hij meteen enkele overwinningen, waaronder in Egem en Gistel, samen met enkele podiumplaatsen aan zijn palmares kon toevoegen. Ondertussen heeft hij ook de snelheid van de piste ontdekt. Hij behaalde in de discipline omnium vijf overwinningen waaronder de titel van Belgisch kampioen omnium bij de 13-jarigen op 7 januari van dit jaar.

Gouden Leeuwtje jeugd

Het Gouden Leeuwtje jeugd werd dit keer toegekend aan de Chiro Sparregalm van Hertsberge. Deze jeugdbeweging heeft getoond dat ze, ondanks een druk uitgewerkt programma voor de leden, nog initiatief durven tonen en de handen uit de mouwen kunnen steken om de jeugd van Hertsberge een mooie tijd te kunnen blijven geven. Ze zorgeden er eigenhandig voor de vernieuwing van hun Chirolokaal, waar de oude isolatie werd vervangen door duurzame en ecologische materialen. gelukkig konden ze rekenen op de hulp en expertise van vele leden, oud-leden en sympathisanten om het schrijnwerk, elektriciteit en nog veel meer aan te pakken. Door het optimaliseren van de beschikbare ruimte kwam er meer plaats vrij voor hun wekelijkse activiteiten met jongeren. Dit initiatief van de Chiro Sparrehalm, gesteund door de gemeente die zorgde voor de aankoop van de nodige materialen, verdient dan meer dan ook een Gouden Leeuwtje.

Erkenning levenslange bijdrage

74 jaar is Wiily Buffel al maar velen kennen kenen hem nog van het begin van de containerparken in Oostkamp en Ruddervoorde. Met een streng oog leerde Willy, 12 jaar lang, de bevolking van Oostkamp om op de juiste manier te sorteren. Op sportief vlak wordt Willy vereenzelvigd met de tennisclub TC Orscamp waar hij als bestuurslid en lesgever van de tennisclub een van de drijvende krachten is achter deze club en dit al sinds de oprichting in 2000. Daarvoor was hij 20 jaar bestuurder van TC Oedelem, een club waarvan hij eveneens mee aan de wieg van stond. In een verder verleden was hij spelend lid en bestuurslid van de basketbalclub de Oostkampse Merels. Willy is geen bestuurslid vanuit zijn zetel. Hij is er een die dagdagelijks op de court te vinden is. Hij neemt de taak als jeugdverantwoordelijke op zich en zorgt dat het patrimonium van de club onderhouden blijft. Hij is ook de aan te spreken man voor afspraken in de gloednieuwe tennishal van TC Orscamp in de Valkaart. “Willy kan omschreven worden als de man die Oostkamp leerde tennissen en verdient daarom meer dan ook de levenslange erkenning en een Gouden Leeuwtje”, besluit Patrick De Groote. Willy Buffel was een kleine twee weken geleden nog genomineerd voor een Gouden Merel van de gemeente Oostkamp, maar kon die nominatie toen niet verzilveren. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier