N-VA Oostkamp maakt lijst eindelijk bekend

De N-VA-kandidaten voor de komende verkiezingen. Vooraan voorzitster Marleen Demulder en de top drie: Stefaan Bollaert, Ann Vander Bauwede en Robin Declerck. Lieven Dheedene, Kirsten Pape en Barbara Neirinck ontbreken op de foto. © Foto PH
Redactie KW

Vrijdagavond stelde N-VA Oostkamp de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor.

In 2002 haalde N-VA in Oostkamp een recordresultaat met 8 van de 27 zitjes in de gemeenteraad. Ze konden dat toen echter niet verzilveren. De SP-A kon de CD&V makkelijker verleiden om een coalitie te vormen. Of de N-VA zes jaar later wél in het schepencollege zal geraken, is nog maar de vraag. Lijsttrekker Stefaan Bollaert trekt op 14 oktober alvast naar de kiezer met een mix van jong en oud en met een lijst programmapunten die hij in de volgende legislatuur zeker gerealiseerd wil zien. Veel zal natuurlijk afhangen van de coalitie die mogelijk is.

“Zes jaar geleden trokken we met een volle lijst en onder de vleugels van boegbeeld Patrick De Groote richting Oostkampse kiezer en behaalden we met acht zetels een prachtig resultaat”, vertelt onderwijzer Stefaan Bollaert. “Zes jaar later trekken we opnieuw naar de kiezer met een lijst enthousiaste kandidaten, maar zonder Patrick, die de politiek vaarwel heeft gezegd.”

Ondernemers

“We hebben het geluk enkele zelfstandige ondernemers op onze tocht mee te kunnen nemen: Elke Robberechts van brasserie De Zonnebloem, Barbara Neirinck van bakkerij Van Acker, Marc Trancez van bistro Queens, Sofie Himpens van bloemen Sofie, Veerle Hutsebaut, belastingsconsulent en Vincent Christiaens, advocaat. Daarnaast hebben we ook een drietal jongeren: Arnout Verstraete, Sarah Ansaelens en Michiel Musschoot. Met de ‘ouderen’ Nicole Bruynooghe, Freddy Bultynck, Liliane De Baene en Marleen De Mulder hebben we heel wat extra dynamiek in onze groep. Liliane, als bezige bij binnen de gemeente en Marleen met haar ervaring uit de provincie, zijn niet aan hun proefstuk toe.

“Onze top drie was al maanden een publiek geheim”, gaat Stefaan Bollaert verder. “Ikzelf trek de lijst en op plaats twee staat Ann Vander Bauwede, leerkracht en op drie kinesist Robin Declerck. Lijstduwer is Tom Landschoot.”

“Ook wij deden ons best om kandidaten uit iedere deelgemeente van Oostkamp op onze lijst te hebben. Wij opteren niet voor een uitgebreid programma, maar voor een tiental speerpunten, onze tien geboden. Zo lijkt het ons nog altijd logisch dat groenafval gratis zou worden, dat het centrum vlot bereikbaar blijft voor zowel de zwakke weggebruiker als voor de automobilist. We willen dat verenigingen hun ding kunnen blijven doen en steun genieten van de gemeente. We willen meer aandacht voor de allerkleinsten en onze oudsten, een parkeerkaart voor hulpverstrekkers…”

Stoute dromen

“Dat iedere partij graag groeit, lijkt me meer dan logisch. Maar ons doel is samen nog een straffer Oostkamp maken. Werken voor iedere inwoner van Oostkamp om Oostkamp veiliger en welvarender te maken. Of dit stoute dromen zijn? Dat zal wel zijn, maar daar beslissen de inwoners over en wij gaan ervoor, als groep, als N-VA…”

“We hebben opnieuw een volle lijst om onze stoutste droom werkelijkheid te zien worden en daar zijn we trots op. Els Sarazyn, Lesley Dooms, Nathalie Vandendriessche, Inge Van Reybrouck, Juri Renson, Kelly Meuleman, Lieven Dheedene, Pieter Lescouhier, Kirsten Pape en Martijn Rogiers, onze politiek medewerker binnen N-VA, vervolledigen de lijst.”(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier