N-VA Oostende dient klacht in voor onregelmatigheden verkiezingsuitgaven SP.A-kandidaat

© Foto SP.A Oostende
Redactie KW

N-VA Oostende dient klacht in bij de Raad voor Verkiezingsbetwisting voor onregelmatigheden in de verkiezingsuitgaven van een SP.A-kandidaat.

“We doen dat omdat we ernstige onregelmatigheden hebben vastgesteld bij de verkiezingsuitgaven van één bepaalde kandidaat op de SP-A-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zegt N-VA-voorzitter Björn Anseeuw: “Kandidaten mogen in de laatste drie maanden voor de verkiezingen slechts een wettelijk vastgelegd bedrag uitgeven voor hun campagne. In diezelfde periode mogen ze ook geen geschenken uitdelen aan de kiezers. We hebben heel wat aanwijzingen dat één bepaalde kandidaat zich niet aan die regels heeft gehouden. Die regels zijn niet onbelangrijk: ze moeten er voor zorgen dat de kiesstrijd niet met ongelijke wapens wordt gestreden.”

“Propere politiek”

De klacht werd niet alleen ondertekend namens de partij. Ook de tien verkozenen en de eerste twee opvolgers ondertekenden de klacht. “Een propere politiek begint bij het naleven van de wet. Alle ondertekenaars willen een krachtig signaal geven dat het hen menens is. We vragen nu dat de Raad voor Verkiezingsbetwistingen haar werk grondig en in alle sereniteit kan doen”, besluit Björn Anseeuw.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.