N-VA Moorslede stelt enkele steunmaatregelen voor

© JS
Redactie KW

N-VA Moorslede stelt een aantal steunmaatregelen voor naar aanleiding van de coronacrisis. De voorstellen zijn bedoeld voor verenigingen die hun evenementen noodgedwongen moesten annuleren, getroffen handelaars en bedrijven. De oppositiepartij meent dat ook alle gezinnen moeten worden beloond.

N-VA Moorslede wil dat de lokale handelaars tot eind dit jaar worden vrijgesteld van gemeentelijke taksen. “Voor opgelegde aanslagen, belastingen en heffingen kunnen ondernemers gespreide betaling of uitstel van betaling aanvragen bij de gemeente”, aldus fractieleider Veerle Demeulenaere.

Daarnaast pleit N-VA ook voor het schrappen van de retributie op reclame voor plaatselijke bedrijven. Ten derde denkt de partij ook aan financiële steun van bedrijven en kleine zelfstandigen via een noodfonds, gespekt vanuit gemeentelijke fondsen.

“We willen ook alle gezinnen belonen met een pak grote restafvalzakken, ter waarde van 17 euro”, aldus Veerle Demeulenaere. “Dat kan elk gezin goed gebruiken want doordat iedereen mooi ‘in zijn kot’ blijft, eten de mensen ook meer thuis en verzamelen ze meer afval. Bovendien waren we met onze partij gekant tegen de prijsstijging van de restafvalzakken. Als de gemeente op dit voorstel ingaat, betekent dat toch een kleine compensatie.”

Daarnaast lanceert N-VA Moorslede ook nog een voorstel voor de verenigingen. “De gemeente zou een tussenkomst van 50 procent kunnen betalen op het drukwerk voor evenementen die gingen plaatsvinden in maart, april en mei”, klinkt het. “Dit gaat zeker niet om grote bedragen, we zien dit eerder als een symbolisch extra duwtje in de rug.”

N-VA Moorslede hoopt dat iedereen, meerderheid en oppositie, deze voorstellen zal steunen. “Dit komt de verenigingen, de lokale economie en elk gezin alleen maar ten goede”, besluit de fractieleider. “Zelf willen we ook constructief meewerken en denken aan andere initiatieven voor iedereen.”

Het schepencollege kreeg eerder ook al voorstellen van de oppositiepartij PRO dat aan de gezinnen een geschenkbon van 25 euro wenst te geven. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.