N-VA Kuurne voegt nog drie namen toe aan lijst

Bianca Schrijvers, Sharon Eggermont en Sofie Bossuyt voegen zich bij het team van N-VA Kuurne. © GF
Redactie KW

Met Sharon Eggermont, Bianca Schrijvers en Sofie Bossuyt is de lijst van de Kuurnse N-VA voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober nu compleet. Twaalf van de 23 kandidaten zijn nieuw.

De kandidaten van N-VA Kuurne werden de voorbije weken en maanden mondjesmaat bekendgemaakt. Lijsttrekker Johan Bossuyt bouwde in alle rust aan een uitgebalanceerde ploeg, verschillend in leeftijd, verspreid over de drie Kuurnse parochies en met een uiteenlopende politieke bagage. Meer dan de helft van de kandidaten op de N-VA-lijst zijn nieuw, de huidige mandatarissen engageren zich ook in oktober opnieuw.

Sharon Eggermont, een 31-jarige Kuurnse, woont samen met haar golden r etriever Obi in de Maaiweg. Ze werkt als financieel verantwoordelijke, reist graag en noemt zichzelf een sportieve jongedame. “In mijn jeugd heb ik me altijd geëngageerd in het lokale verenigingsleven”, stelt Sharon. “Ik wil me dus vooral inzetten voor een jong, dynamisch en sportief Kuurne.” Voor de jonge dertiger zijn ondernemingszin en durf heel belangrijk. “Iedereen moet dezelfde kansen krijgen, ook als beginnende zelfstandige. Mensen met lef moeten hun droom waar kunnen maken. Samen met N-VA wil ik daar voor ijveren.”

Sharon krijgt gezelschap van Bianca Schrijvers (45), een enthousiaste dame die 15 jaar geleden in Kuurne bleef plakken. “Door mijn job als vertegenwoordiger voel ik wat er leeft in Vlaanderen. Ik merk dat we onze eigen waarden, veiligheid en rechtvaardigheid, niet uit het oog mogen verliezen. Bij N-VA vind ik naar mijn gevoel de juiste antwoorden op die uitdagingen.”

De derde en laatste nieuwe naam is die van Sofie Bossuyt. Ze woont samen met haar man en kinderen vlak bij het Heulebeekdomein. “Een zeer rustige en aangename buurt om te wonen. Die groene Kuurnse parels zoals de Groene Long of het nieuwe Vlaspark, moeten we met z’n allen koesteren.” De 35-jarige Sofie gaf lange tijd woord-les in het Kuurnse Muziekatelier en werkt nu nog steeds in het kunstonderwijs. “Ik houd ervan kinderen en jongeren te begeleiden in hun creatieve ontwikkeling. Inzetten op cultuur en onderwijs in elk domein vind ik heel belangrijk. Daarom kies ik voor N-VA Kuurne