N-VA Kortrijk wil roeibootjes en ijsbaan op parkvijver

Een aantal kandidaten van N-VA Kortrijk ging alvast roeien. © AXV
Axel Vandenheede

N-VA Kortrijk wil in het Van Raemdonckpark een waterbar creëren met roeibootjes en in de winter een ijsbaan.

Dat is een van de ideeën die in het parkenplan van de afdeling worden opgenomen. De rest van het plan wordt toegelicht in september. Schepen Kelly Detavernier: “Ik ben hier in de buurt opgegroeid en weet heel goed dat het Van Raemdonckpark een mooi, groot park is dat veel mogelijkheden biedt. Er is ook een grote vijver, maar die wordt enkel gebruikt om te vissen.”

Retiro Park

“Je zou er bijvoorbeeld roeibootjes op kunnen laten varen en aan de kant een permanente waterbar kunnen installeren. Zo zou je meteen ook meer volk naar het park lokken, want er komen hier eigenlijk te weinig mensen.”

N-VA Kortrijk haalde, net als voor zijn Groeninghe Hal, de mosterd in Spanje. Lijsttrekker Axel Ronse: “In Madrid heb je het Retiro Park, waar de mensen gaan wandelen, sporten… Daar zijn er ook tijdelijke exposities en kan je iets eten of drinken.”

Groenste stad

“We hechten veel belang aan oases van groen waar de inwoners kunnen ontspannen. N-VA wil van Kortrijk de groenste stad van Vlaanderen maken.”

En hoe zit het dan met de ijsbaan? Axel Ronse: “Als het ‘s winters hard genoeg vriest, dan kan er geschaatst worden op de vijver, die een goede 200 meter lang is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.