N-VA Kortrijk strikt kandidates op Overleie

Shary Vancauwenberghe en Kathleen Dhaenens. © LOO
Redactie KW

Trui Steenhoudt, Kathleen Dhaenens en Shary Vancauwenberghe stellen zich in Kortrijk verkiesbaar voor N-VA.

Trui Steenhoudt staat niet voor haar vuurdoop, in 2012 stond ze ook al op de N-VA-lijst, voor de andere twee is dat wel het geval.

Kathleen Dhaenens (44) is zaakvoerder van bakkerij Delaere op Overleie en wil focussen op het parkeerbeleid. “We moeten er zoveel mogelijk voor zorgen dat wie wil winkelen in Kortrijk snel een plaats dichtbij de winkels vindt. Dat betekent dat we meer moeten gebruik maken van randparkings en shuttles naar het centrum voor langparkeerders. Ook extra fietsparkings zijn broodnodig.”

Bruisende Grote Markt

Shary Vancauwenberghe (28) werkt voor jobfixers en is een bekend gezicht in het Kortrijkse verenigings- en uitgaansleven. Shary is onder meer een trouwe vrijwilliger bij Feest in Kortrijk. “Onze stad bruist veel meer dan vroeger. We moeten op dat elan doorgaan. De Grote Markt is ‘het gezicht’ van onze stad. Die moet bruisender. Ik ben er zeker van dat we met onze frisse voorstellen daartoe commerciële opportuniteiten kunnen creëren.”

De drie vrouwen willen ook het Astridpark, vlak bij Overleie, aan te pakken. “Er is veel mogelijk in dat prachtige park: een looppiste, een petanqueveld… Zelfs een concessie met horecamogelijkheden.” (AXV)