N-VA Kortrijk-Roeselare-Tielt kiest nieuw bestuur

De verkozen partijraadsleden en de aanwezige parlementsleden. © gf
Redactie KW

Gisterenavond hebben de N-VA-leden van het arrondissement Kortrijk-Roeselare-Tielt een nieuw bestuur gekozen voor de komende drie jaar.

Ruim 170 leden zakten daarvoor af naar De Leest in Izegem. Het huidige bestuur werd met ruime meerderheid herverkozen.

Johan De Poorter uit Meulebeke werd herverkozen als arrondissementeel voorzitter. De Poorter is professioneel actief als medewerker van Vlaams volksvertegenwoordiger Axel Ronse. Hij zal de komende jaren (net zoals de voorbije jaren) worden geflankeerd door Hein Depoorter (aankoopleider in een groothandel voor vrachtwagenonderdelen) uit Izegem als ondervoorzitter en Jorgen Deman ( fractiemedewerker voor N-VA in het Vlaams Parlement) uit Zwevegem als arrondissementeel secretaris.

Liefde gevolgd

Jorgen is 34 en afkomstig uit Lauwe. “Na enkele jaren actief geweest te zijn binnen N-VA Menen verhuisde ik naar Kortrijk. Daar was ik tot voor kort afdelingsvoorzitter. Enkele maanden terug volgde ik de liefde naar Zwevegem. Als arrondissementeel secretaris maak ik ook deel uit van de Nationale Partijraad van N-VA. Professioneel ben ik actief als fractiemedewerker Mobiliteit, Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening in het Vlaams Parlement. Vanuit mijn verschillende functies leg ik de Zwevegemse en Zuid-West-Vlaamse dossiers op tafel in Brussel, zoals de opwaardering van het Kanaal Bossuit-Kortrijk en het ruimere Seine-Scheldeproject”, aldus Jorgen Deman.

Acht partijraadsleden

De leden verkozen ook acht partijraadsleden, die zullen zetelen in de nationale Partijraad van N-VA. Werden verkozen: Charlotte Bonte (Wevelgem), Rolf Caers (Ingelmunster), Chris Deneir (Roeselare), Hein Depoorter (Izegem), Vicky De Rijcke (Dentergem), Martin D’Haene (Lendelede), Stijn ‘Adhemar’ Vandamme (Oostrozebeke), Pieter-Jan Verhoye (Wingene).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.