N-VA Kortemark wil gemeenteraad voortaan laten opnemen

Redactie KW

Hoe het eraan toegaat in andere gemeenten, dat beloofde gemeentesecretaris Sara De Meyer eens te bekijken tegen de volgende raad, want N-VA-raadsleden Geert Vercruysse en Mark Pollentier drongen er in de gemeenteraad van Kortemark maandagavond op aan om de raad op te nemen op geluidsband.

“Waarop kunnen we ons anders baseren als er geen opnames mogen gemaakt worden en als bepaalde zaken niet in het verslag staan ?”, aldus Geert Vercruysse. “De gemeenteraad opnemen stoort toch op geen enkele manier de openbare orde? Voor N-VA is dit een constructief voorstel.”

Burgemeester Toon Vancoillie (Open VLD):”Maar het gevaar is dan wel dat jullie constant bij de secretaris zouden aankloppen om alles te ontleden hoe, waar en wanneer iets op de raad gezegd is. Onze diensten hebben nu al uren werk met alle opzoekwerk te verrichten voor Rita Tyvaert ( Eerlijk en Bezorgd).” “Het zou nochtans goed zijn dat men het opneemt, want ik word hier vaak persoonlijk aangevallen. Dan zou dat toch al niet meer gebeuren”, replikeerde Rita Tyvaert.

Voorts werd de bouw van een nieuwe gemeenteschool in Zarren goedgekeurd. De raming bedraagt 3.392.095 euro, inclusief BTW.

(JDK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.