N-VA Ieper pleit voor vaste winterterrassen

Christof Verfaillie van The Walker, Stefaan Lacour van de Linea, Alain Vansevenant van The Times en St-Arnoldus, Sam Weehaege-Meeuws van de Trompet.
Redactie KW

N-VA Ieper gaat voor winterterrassen in de hele binnenstad. Verder pleit de partij voor gratis terrassen in de deelgemeenten.

“Deze vaste winterterrassen moeten op de Grote Markt, de Leet als in de zijstraten komen”, licht horeca-uitbater en N-VA bestuurslid Alain Vansevenant toe. “Hiermee willen we Ieper als toeristische stad verder in de verf zetten, ook in de winter.”

“Wij willen geen wijzigingen aan de grootte van de terrassen. Ik denk dat niemand staat te wachten om zijn zaag nu weer boven te halen”, lacht Alain.

Verder wil de N-VA dat de deelgemeenten gratis terrassen kunnen plaatsen. “De huidige belasting zou gewoon afgeschaft moeten worden. We moeten deze zelfstandigen juist steunen en niet nog extra belastingen opleggen”, aldus de cafébaas van The Times en Sint-Arnoldus.

“Voor N-VA maakt deze aanpak deel uit van het deftig managen van de horeca in Ieper. Hierbij willen we een stop aan regelneverij en steun aan de zelfstandigen die het hart van de economie in Ieper vormen”, aldus Alain.

(AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier