N-VA hekelt hoge uitgaven van gemeentebestuur in Zonnebeke

Koen Descheemaeker. © ZB
Redactie KW

Op de gemeenteraad van vanavond 6 juli wordt een aangepast financieel meerjarenplan voorgesteld. Volgens fractieleider Koen Descheemaeker van oppositiepartij N-VA zijn de cijfers hallucinant.

“Waar bij de voorstelling in december men nog een gat sloeg in onze spaarpot van 3,5 miljoen wordt dit in het aangepast plan al liefst ongeveer 7,5 miljoen. Met andere woorden, al onze reserves worden opgepeuzeld. Men zou kunnen hopen dat dit komt door het realiseren van nieuwe en zinvolle projecten. Niets is echter minder waar.”

Partijgenote Liselot Wydooghe haalt vooral de personeelskosten aan. “Men laat de personeelskosten gewoon verder exploderen. Nochtans werd er al vaak op gewezen dat we deze kosten onder controle moeten houden, maar alles wordt op zijn beloop gelaten.”

Hoge exploitatiekosten

Jens Six vult aan: “Men laat de exploitatiekosten, dus de gewone werking om de gemeente draaiende te houden, toenemen met maar liefst bijna 1,9 miljoen euro! Men doet werkelijk geen enkele inspanning om de werking kostenefficiënter te laten verlopen.”

Koen Descheemaeker sluit af: “Wat helemaal een ramp is, is het feit dat men ervan uitgaat dat de inkomsten netjes zullen blijven stijgen de komende jaren. Nochtans wordt door de overheid gewaarschuwd dat door de coronacrisis de inkomsten in 2021, 2022 en 2023 serieus zullen dalen. Lees: je kunt er dus van op aan dat de put ver boven de 8 miljoen zal uitkomen!”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier