N-VA en Liberaal 2018 trekken straks samen naar de kiezer in Ichtegem

Lieven Cobbaert wordt de lijsttrekker in oktober. © Foto Coghe
Redactie KW

De geruchten dat N-VA Ichtegem zou verdwijnen, kloppen niet. Wel is het zo dat de partij in oktober samenwerkt met de liberalen.

“Ikzelf als gemeenteraadslid en huidig OCMW Raadslid Britt Hoverbeke krijgen een plaats op deze lijst, met als lijsttrekker Lieven Cobbaert”, aldus Koen Denduyver, het lokale kopstuk van N-VA. “We zien in Lieven een heel goede kandidaat-burgemeester en wensen dan ook graag verandering, verjonging en vernieuwing in de manier waarop onze gemeente bestuurd wordt.”

“We steunen dit project te volle en zijn in samenwerking bezig met het opmaken van een programma waar iedereen zich kan in vinden en waarin we Eernegem, Bekegem en Ichtegem verder mee willen uitbouwen.”

“Samenwerken was hiervoor beter dan versnippering in verschillende partijen”, klinkt het verder bij Koen Denduyver. “Ten slotte merkten we de afgelopen jaren dat veel van onze ideeën overeenkomen. Dit is overigens niet het einde van N-VA in Ichtegem. De partij blijft bestaan, maar voor de gemeenteraadsverkiezing is er dus een gezamenlijke lijst.”

Bevestiging

“Het is inderdaad zo dat de NV-A niet als onafhankelijke partij zal opkomen in oktober”, bevestigt Eric Cobbaert, voorzitter van Liberaal 2018. “Koen Denduyver krijgt inderdaad bij ons een plaats op de lijst. Britt Hoverbeke is volgens mij een ander verhaal. Zij had al eerder beslist om de overstap naar onze partij te maken.”

(RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.