N-VA Deerlijk valt uiteen

Dirk Demeurie, lijsttrekker tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen, en vijf partijgenoten stapten op bij de plaatselijke N-VA-afdeling. © (Foto DRD)
Redactie KW

Zes bestuursleden van N-VA Deerlijk kunnen zich niet langer vinden in de huidige manier van werken binnen het afdelingsbestuur. Ze nemen met onmiddellijke ingang ontslag als bestuurslid van de afdeling.

Dat het al een tijdje hommeles was bij N-VA Deerlijk was algemeen geweten. Men verweet Dirk Demeurie, lijsttrekker tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen, ervan dat hij zich niet aan de afspraken hield, partijgenoten in diskrediet bracht en gemaakte afspraken niet respecteerde. Na een laatste poging van de onafhankelijke verzoenings- en tuchtcommissie van N-VA werd dinsdagavond beslist om Dirk Demeurie uit de partij te zetten.

Eén raadslid in plaats van drie

Daarop beslisten de bestuursleden Sophie Mespreuve, raadslid van het Bijzonder Comité Mieke Ottevaere, Rita Joseph, Nele Goemaere en Veerle Derammelaere om uit de partij te stappen.

Dit zorgt ervoor dat N-VA met Filip Terryn nog maar één raadslid meer overhoudt in de gemeenteraad, in plaats van drie. Dirk Demeurie en Sophie Mespreuve zullen voortaan als onafhankelijk raadslid zetelen in de gemeenteraad. Mieke Ottevaere zal hetzelfde doen binnen het Bijzonder Comité.

“Nieuwe talentvolle mensen aantrekken”

Dat is dan weer tegen de zin van N-VA. De partij hoopt dat “diegenen die de partij de rug toekeren zich waardig en constructief zullen opstellen en hun politieke mandaten zullen teruggeven aan de partij. Iets wat ze aan het begin van de legislatuur hebben onderschreven.”

N-VA vindt het jammer dat heel wat krachten zijn vertrokken. “We bekijken het positief”, luidt het. “Door dit conflict eindelijk achter ons te laten, krijgt de afdeling nu de ruimte om nieuwe talentvolle mensen aan te trekken en samen verder werk te maken van een sterke N-VA-afdeling voor Deerlijk. Wij gaan volop werken aan een nieuw positief lokaal verhaal.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier