N-VA Deerlijk is opgezet met aanpassingen in algemene politieverordening

Filip Terryn van N-VA. © DRD
Redactie KW

De gemeenteraad zette unaniem het licht op groen voor een aantal wijzigingen aan de algemene politieverordening (APV). N-VA Deerlijk toonde zich tevreden met de aangebrachte veranderingen.

“Met N-VA zijn wij al jaren vragende partij om het sluikstorten aan te pakken met mobiele bewakingscamera’s”, stelde N-VA-raadslid Filip Terryn. “Een punt dat nu werd meegenomen door het schepencollege. We zien in de aangepaste APV dat het mogelijk wordt om tijdelijk vaste bewakingscamera’s te plaatsen om sluikstorten vast te stellen. Wij zijn tevreden dat er effectieve maatregelen worden genomen om het sluikstorten een halt toe te roepen.”

“Ook de aanpassing van de regeling rond het zonder vergunning afschieten van vuurwerk in de eindejaarsperiode onthalen wij op handgeklap. Wij dringen er al geruime tijd op aan om de periode waarbinnen vuurwerk afsteken zonder vergunning toegelaten is, te beperken tot enkel op oudejaarsavond. De geluidsoverlast en lichtflitsen maken talloze dieren doodsbang. Wij zijn dan ook blij dat het bestuur ons daarin volgt. We blijven in de oppositie constructief voortwerken en ideeën aanreiken. Mooi om vast te stellen dat ook onze ideeën in de praktijk worden omgezet.”

Camera’s

“Over heel de gemeente worden er camera’s geplaatst om het sluikstorten tegen te gaan”, vulde onafhankelijk raadslid Dirk Demeurie aan. “Wij vragen nogmaals om niet alleen het sluikstorten maar ook het vandalisme op de kerkhoven aan te pakken. Ook al zien alle fracties het probleem in, camera’s op de kerkhoven om diefstal en vandalisme tegen te gaan, kunnen niet wegens de privacy. Positief is wel dat camera’s die sluikstorten moeten tegengaan wel – maar dan eerder toevallig – diefstal en vandalisme kunnen registreren… Potentiële vandalen zijn dan toch een beetje gewaarschuwd.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier