N-VA Brugge hoopt dat Zeebrugge echte startplaats voor cruises wordt

Stefan Vankerkhoven

Net als SP.A pleit de Brugse N-VA ervoor dat Brugge niet enkel een tijdelijke stopplaats voor cruises is, maar dat Brugge ook de start- en/of vertrekhaven wordt van cruises. Dit zou toeristen langer in Brugge houden en velen van hen zouden er een of meer nachten verblijven.

N-VA Brugge heeft gebrainstormd over de thema’s Economie, Sociale Zaken, Senioren en Haven. De krachtlijnen van het kiesprogramma is voor die domeinen klaar.

Eén van de prioriteiten is de opwaardering van Zeebrugge als starthaven voor cruises. Momenteel zijn er al enkele afvaarten die in Zeebrugge starten. Maar het kan beter. “Een samenwerking bijvoorbeeld met de haven van Miami kan bijzonder interessant zijn”, zegt lijsttrekker Pol Van Den Driessche.

Antiekbeurs

Voorts is N-VA gewonnen voor een nieuwe prestigieuze antiekbeurs in Brugge en vraagt deze partij dat er één gemeenschappelijke wachtlijst komt voor alle sociale woonmaatschappijen. De Brugse oppositiepartij dringt ook aan op meer cursussen voor senioren om helemaal mee te zijn met het gebruik van computers en het internet.

“Het zal u ook niet verbazen dat we van alle nieuwe Vlamingen verlangen dat ze Nederlands leren”, aldus Pol Van Den Driessche.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.