N-VA-adviseur Pol Van Den Driessche haalt in tweet hard uit naar enkele journalisten

Pol Van Den Driessche excuseerde zich enkele uren later al met een nieuwe tweet. © Davy Coghe
Redactie KW

Zaterdagnamiddag gaf minister-president Jan Jambon (N-VA) toe dat hij de Slovaakse ambasseur wel degelijk heeft gesproken over de dood van Jozef Chovanec. Hij noemde de uitschuiver een communicatiefout. Na de persconferentie haalde N-VA-adviseur Pol Van Den Driessche in een tweet hard uit naar enkele journalisten.

“Triest dagje voor sommige journalisten. Zij hadden zo gehoopt dat er vandaag zou worden gehouden ‘een groot banket’ waar ‘het hoofd van JJ op tafel werd gezet’. En dat feestje gaat nu toch wel niet door zekers … @jdceulaer @vadderiVRT @vrtnws. Zo doorzichtig, zo voorspelbaar.” Zo luidde de tweet van Pol Van Den Driessche gisterenavond.

De tweet lokte verschillende reacties uit. Enkele uren later excuseerde de Bruggeling en ex-journalist zich in een een tweede tweet, de eerste had hij ondertussen al verwijderd.

“Ik wou enkel stellen dat ik de reactie van sommigen op de eerlijke verklaringen van JJ niet objectief vond en vind. Ik wou niemand schofferen. Sorry. @jdceulaer @vadderiVRT @vrtnws”, zo excuseerde van Van Den Driessche zich in zijn volgende tweet.

(xcom)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier