Moorsleedse partij PRO stelt volledige lijst voor

Redactie KW

De meerderheidspartij PRO heeft zondag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Er staan 11 mannen en 10 vrouwen op. Daarvan wonen er 15 in Moorslede en 6 in Dadizele.

“We hebben een dynamische lijst, met allemaal mensen met dezelfde ideeën”, geeft lijsttrekker en schepen Ward Gillis aan. “Tien staan voor de eerste keer op een lijst.” PRO is een kartel van SP.A, Groen en onafhankelijken. “De sociaal gevoelige thema’s staan bij ons hoog op de lijst.” Het is zeer de vraag of burgemeester Ward Vergote (Visie) verder wil met PRO. “Wij sluiten niemand uit”, reageert Ward Gillis. “We zijn rechtlijnig, positief en staan voor een open beleid.”

Schepen Leen Uyttenhove staat op de tweede plaats. Nieuwkomer Eric Cosyn (Dadizele) krijgt de derde plaats. Stefanie Verbeke staat vierde. De vijfde plaats is voor postbode Nick Vandeginste. De rest van de lijst: 6. jongste kandidate Paulien Galle (19), 7. Johan Vanryssel, 8. Christine Lannoy, 9. kunstenaar Didier Noyelle, 10. Vanessa Vandoorne, 11. partijvoorzitter en gemeenteraadslid Filip Ameel, 12. Tonia Deprez, 13. Nathalie Sterckx, 14. Steven Nuytten, 15. Anna Vermeersch, 16. Rik Vandamme, 17. Katty Goeman, 18. Kristof Plantefever, 19. Thierry Dekoker, 20. gemeenteraadslid Sofie Beernaert, 21. OCMW-voorzitter Bart de Koning.

“Nieuwkomer Eric Cosyn deed een serieuze inspanning in het dossier voor de heraanleg van het Chiro-bosje in Dadizele”, vertelt de lijsttrekker. “Rik Vandamme is dan iemand met inzet voor de werkgroep Trage Wegen.”

(EDB – foto JS)