Moorsleedse gemeenteraad unaniem voor plannen omvorming Dadipark

Bij de voorstelling van de doorbraak in het dossier Dadipark enkele maanden geleden : vlnr. schepen Pol Verhelle, burgemeester Ward Vergote en Kris Carrein van de NV Dadipark. © Jan Stragier
Redactie KW

De gemeenteraad van Moorslede keurde unaniem de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Moorslede, de provincie en de nv Dadipark voor het uitvoeren van een studieopdracht van een masterplan voor het voormalig Dadipark in Dadizele goed.

Het Dadipark sloot in 2002. Het werd gesloopt en op vandaag rest er nog een braakliggend terrein van ongeveer 10 hectare. Om op zoek te gaan naar een ontwerpern wordt een beroep gedaan op de wedstrijd ‘Oproep WinVorm’ van de provincie. De selectie is momenteel lopende. Er zullen drie voorstellen worden weerhouden en uiteindelijk gaat de jury de winnende ontwerper kiezen.

Er is alvast nog een lange weg af te leggen. Zo moeten het gemeentelijk en provinciaal ruimtelijk structuurplan worden aangepast. “De vorige plannen waren allemaal van privé-ontwikkelaars”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). “Nu hebben we een gezonde basis om verder te werken. Er is een klein stuk woonzone voorzien ,zodat de eigenaars van het nv Dadipark een deel van de verliezen kunnen recupereren. Het door de gemeente aankopen van gronden is nu totaal niet aan de orde. Het financiële luik komt later.” (EDB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 16 september 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier