Moorslede herziet zijn lichtplan niet

Redactie KW

Het komt in Moorslede niet tot een herziening van het lichtplan. Rita Leenknecht (Groep a) vroeg daarover donderdagavond op de gemeenteraad de stemming. Maar de meerderheid van Visie en PRO stemde het voorstel weg.

De gemeenteraad keurde in december vorig jaar het lichtplan meerderheid tegen oppositie goed. Rita Leenknecht pleitte voor het dimmen in de plaats van het doven van de openbare verlichting. Ze vroeg aan schepen van Milieu Ward Gillis (PRO) hoeveel er tot op vandaag is bespaard door het doven van de openbare verlichting en wat hiervan de kosten zijn.

De openbare verlichting wordt gedoofd van 23 tot 5 uur. “Uitgezonderd in de centrumstraten, doorgangswegen en dorpskernen”, aldus schepen Gillis. “Wel in de wijken en op landelijke wegen. In een aantal straten is gekozen voor dimmen. Momenteel is 60 procent van het lichtplan uitgevoerd. Binnen een maand is alles in orde. We voorzien een besparing van ongeveer 25.000 euro per jaar en 25 ton minder CO2-uitstoot. De éénmalige kostprijs bedraagt 49.000 euro.” (EDB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare, van vrijdag 25 november 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier